Stadlander past circulaire keukens toe in nieuwbouw

20 januari 2023

Stadlander probeert steeds duurzame keuzes te maken in nieuwbouwprojecten. Gelukkig hebben we daarbij hulp van onze samenwerkingwerkingspartners, die ook steeds verder ontwikkelen. We lichten er graag de keukens uit die we in onze nieuwbouw toepassen.

Keukens worden vaak volledig gemaakt van spaanplaat kasten. Deze kasten hebben een beperkte levensduur van 15 tot 20 jaar. Daardoor wordt in Nederland jaarlijks 40.000 ton aan keukenkastjes weggegooid. Helaas zorgt al dit afval voor een hoge CO2-uitstoot en veel onnodig materiaalverlies.

Bruynzeel Keukens

Bruynzeel Keukens is al jaren leverancier van keukens in onze nieuwbouw- en bestaande woningen. En tegenwoordig is Bruynzeel ook een partner bij sloopprojecten: keukens worden gedemonteerd en aan Bruynzeel teruggeleverd. Bruynzeel zorgt vervolgens voor het scheiden van verschillende bruikbare materialen. Spaanplaat wordt vermalen en als grondstof gebruikt voor nieuwe keukenkastjes.

Chainable keukens

In onze nieuwbouw in Gageldonk werken we samen met Chainable. Chainable is een jong circulair bedrijf, met als missie: een wereld te creëren zonder afval. Alle keukens van Chainable zijn circulair: ze zijn gemaakt van minder plaatmateriaal én van gerecyclede materialen. Ook zijn ze makkelijker te repareren, zodat ze langer meegaan. In de circulaire keukens van Chainable wordt bovendien alleen energiezuinige apparatuur toegepast.

En wat vinden onze nieuwe huurders er van?

Vorige week kwamen de toekomstige huurders in de Vijverberg-Zuid langs op ons kantoor, om een keuken te kiezen voor hun nieuwe woning. Zij zijn enthousiast over de mogelijkheden om zelf de kleur van hun kastjes en blad te kunnen kiezen. En daarnaast vinden ze de keukens ook gewoon mooi. Bij de Chainable keukens worden een granieten werkblad en een glazen achterwand geplaatst. De keukens hebben daardoor een heel luxe uitstraling.

Lees voor