Linda Pluijmen is de nieuwe Directeur Innovatie bij Stadlander: ‘Ik hoop vernieuwing te brengen en de organisatie verder te helpen’

22 februari 2023

Linda Pluijmen is 1 februari gestart als Directeur Innovatie. Maar wie is zij? En hoe kwam ze bij Stadlander terecht? Om Linda beter te leren kennen en te ontdekken wat haar drijfveren zijn, gingen wij met haar in gesprek.

Met de overstap naar Stadlander verruilt Linda de zorg voor de volkshuisvesting. Ze werkte maar liefst twaalf jaar voor tanteLouise, een van de grootste ouderenzorgorganisaties in West-Brabant. ‘Mijn laatste functie daar was Manager Zorg & Behandeling, waarbij ik twaalf locaties binnen de langdurige zorg onder mijn hoede had. Hiervoor heb ik verschillende andere functies gehad. Ik kreeg er veel kansen, ik denk dat dat de reden is dat ik er zo lang heb gewerkt.’

Vitale Vestingdag in Steenbergen

Hoewel Linda het nog naar het zin had bij tanteLouise, keek ze weleens om zich heen. Vooral uit nieuwsgierigheid, in plaats van uit noodzaak. Linda: ‘Een beetje zoals Funda kijken terwijl je nog geen verhuisplannen hebt, gewoon leuk om te doen en uit nieuwsgierigheid naar andere leuke functies’. Het balletje kwam aan het rollen door de Vitale Vestingdag in Steenbergen. ‘Hier was ik in september, vanuit mijn oude functie bij tanteLouise en voor de zorglocaties in Steenbergen. Ik kwam hier collega’s van Stadlander tegen en had onlangs de vacature van Directeur Innovatie gezien op LinkedIn. De samenwerkingsdag maakte me heel enthousiast en toen besloot ik te solliciteren.’

Een nieuwe functie met een nieuw accent

Linda ziet veel uitdagingen in haar nieuwe rol. ‘Deze functie heeft zeker raakvlakken met mijn vorige baan, maar de branche is nieuw voor me. Voor mij persoonlijk is de focus het grootste verschil; van een lijn-verantwoordelijke functie naar een functie gericht op ontwikkeling. Omdat ik minder mensen onder me heb kan ik me veel meer bezighouden met strategie. Dat spreekt me enorm aan.’ In haar rol als Directeur Innovatie wordt Linda onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming van het ondernemingsplan, groene leefomgeving, de groenlanders, participatie en sturen op woonlasten. ‘Stuk voor stuk nieuwe accenten waarmee we mooie stappen kunnen zetten’, aldus Linda. ‘Geen enkele andere woningcorporatie heeft een Directeur Innovatie, zover we weten. Het is in die zin een unieke rol met een hoog ambitieniveau, waarin ik samen met collega’s vernieuwing kan brengen en  de organisatie verder kan helpen.’

Eerste indruk van Stadlander

Linda is op 1 februari gestart en heeft de eerste weken er dus op zitten. De eerste indrukken zijn zeer goed: ‘Stadlander is echt een ambitieuze organisatie met passievolle mensen. Zowel van binnen als van buiten hoor ik veel positieve geluiden. Het is een organisatie van doen en van snelheid, die meteen inspeelt op wat er gesignaleerd wordt. Toonaangevend willen zijn in de branche, net als mijn vorige werkgever. Ik hoop hier een mooie bijdrage aan te kunnen leveren en kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten.’

Lees voor