Stadlander, Constructif en Praktijk Memo verduurzamen woningen Warande-Oost

17 februari 2023

Een ruime meerderheid van de bewoners van de 170 huurwoningen in de wijk Warande-Oost stemde vóór het energiezuinig en comfortabeler maken van hun woning. Het nauw betrekken, informeren en in gesprek gaan met bewoners heeft zijn vruchten afgeworpen. Stadlander en bouwpartner Constructif zijn blij en trots dat ze met de ruim 80% behaalde positieve stemmen kunnen starten met de verbeterwerkzaamheden.


Samenwerking Praktijk Memo

Bij het verduurzamen van de woningen in Warande-Oost is er ook oog voor maatschappelijk ondernemen. In samenwerking met Praktijk Memo in Bergen op Zoom krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen in dit renovatieproject. Onder deskundige begeleiding maken de deelnemers in de werkplaats van Praktijk Memo onder andere geprefabriceerde gevelpanelen. Deze worden later op alle woningen gemonteerd.

Ludy, leermeester team Arbeidstraining, Dagbesteding & Onderwijsbegeleiding, vertelt: “Bij Praktijk Memo hebben onze deelnemers van Stadlander en Constructif een mooie kans gekregen voor arbeidstraining en dagbesteding. Hiermee worden ze uitgedaagd en in hun kracht gezet om zichzelf verder te ontwikkelen. We zijn blij met het vertrouwen en de fijne samenwerking.” Praktijk Memo is een kleinschalige praktijk in Bergen op Zoom voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Deelnemers van Praktijk Memo aan het werk


Verbeteringen woningen

Het gebied Warande Oost in Bergen op Zoom strekt zich uit van het Boerhaveplein tot aan de Pegasuslaan. Hier staan 238 eengezinswoningen. Met het renovatieproject richten Stadlander en Constructif zich op de 170 huurwoningen. De woningen krijgen een betere isolatie van gevels, daken en vloeren en gaan volledig van het gas af. Daarnaast krijgen de woningen een betere uitstraling. Het toevoegen van groen speelt hierin een grote rol.

Lees voor