Jo is helemaal blij aan de Plejadenlaan: “Ik ben er 100 procent op vooruit gegaan!”

15 juni 2023

Haar huis was niet aangenaam. Vooral ’s winters. Alle deuren voorzien van tochtstrippen. Een elektrische deken op bed. En toch een koude trek in huis. Zo woonde Jo de Waal 22 jaar. Nu straalt ze, haar appartement aan de Plejadenlaan is eindelijk echt comfortabel. “Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met een woning.”

Stadlander laat aan de 267 woningen aan Plejadenlaan en Zonneplein een vergaande renovatie en verduurzaming uitvoeren. Jo’s appartement zit bij de eerste 10 die zijn aangepakt. Ze is er zo enthousiast over dat ze haar verhaal aan iedereen wil vertellen. “Vanochtend nog aan een andere bewoner, ik heb gezegd kom maar kijken hoe goed mijn woning nu is.”

‘Ze kwamen alles uitleggen’

De 83-jarige Bergse is niet alleen vol lof over haar huis, maar ook over hoe de klus is uitgevoerd. “Voordat ze begonnen kwamen ze alles uitleggen, gewoon fantastisch. Toen het werk begon, kondigden ze van tevoren aan wat ik kon verwachten. Als ik vragen had, kreeg ik meteen antwoord. Je kon een lachend gezichtje voor je raam zetten als alles oké was en een gezichtje met tranen als er iets scheelde. Dan belden ze meteen aan. Het voordeel is dat je niet naar de bouwkeet hoefde.”

Zelf hoefde ze niks te doen, nog geen stoel te verschuiven. “Koffie zetten, dat wel”, lacht ze breeduit! “Als ze iets hadden gedaan, pakten ze zelf de handveger om de rommel op te ruimen, ook al zei ik laat maar.”

Van het drukke verkeer merk je niets

Maar eventjes terug naar waar het allemaal om is begonnen. Stadlander laat renoveren en verduurzamen. Era Contour voert dat uit. De appartementen krijgen onder meer kunststof kozijnen met HR++ glas, een nieuwe voordeur, een ventilatiesysteem, elektrisch koken en betere isolatie van gevels en daken.

Wie een woning als die van Jo binnenwandelt, merkt meteen hoe aangenaam en vooral hoe stil het er nu is. Van het drukke verkeer op Zonneplein en Van Heelulaan merk je ook niets meer. “Ervoor hoorde ik elke auto.” Tot nu ‘verstookte’ Jo in haar tochtige woning voor meer dan 100 per maand aan energie. “Ze hebben gezegd dat het voorschot flink naar beneden kan. Maar dat doe ik niet. Ik wil niet bijbetalen, want hoe het uitpakt moet nog blijken.”

Voor alle comfort betaalt ze straks 9 euro per maand meer huur. “Maar dat gaat pas in als alle woningen in ons woongebouw verduurzaamd zijn!”

Renovatie Plejadenlaan

Betere isolatie en ventilatie, een nieuwe frisse uitstraling en grotere scootmobielruimtes. De flats aan de Plejadenlaan worden duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler gemaakt.

Meer renovatie Plejadenlaan
Lees voor