Nieuwbouw appartementen Spindel/Molenweg

9 juni 2023

Op de hoek van De Spindel en de Molenweg bouwt Bouwbedrijf ADSR in opdracht van Stadlander een woongebouw met 24 duurzame sociale huurwoningen. Architect Dennis van Klij van Marquart Architecten vertelt graag meer over zijn ontwerp.

Architect Dennis van Klij van Marquart Architecten ontwierp het appartementengebouw dat in opdracht van Stadlander wordt gebouwd op de kop van Couveringe Park aan de Molenweg in Steenbergen.

Marquart is in Steenbergen geen onbekende. Zo ontwierp het architectenbureau woningen in het Couveringe Park, maar bijvoorbeeld ook de ‘Nieuwe Villa’ aan de Westdam, het gebouw van SDW aan de Zuidwal en het gebouw Buiten de Veste links voor het gemeentehuis.

Prettig wonen

Dennis van Klij: “De appartementen hebben,
naast een woonkamer met veel lichtinval, een
loggia balkon dat gedeeltelijk ‘inpandig’ is. Dat
zorgt ervoor dat bewoners er zowel echt buiten als beschut ‘binnen’ kunnen genieten. Naast een open keuken hebben de meeste appartementen twee slaapkamers, een badkamer en een apart gastentoilet. Voor elke woning is op de begane grond een eigen berging voor de stalling van een fiets of scootmobiel.

“Een gebouw dat hier goed past”

De architect vertelt over zijn visie bij het maken van het ontwerp. “Ik begin met te denken: Wat zou mijn wens zijn als ik er zou wonen? En binnen de mogelijkheden en regelgeving voor woningbouw die er zijn, is getracht het maximale te realiseren. Daar ben ik zelf heel tevreden over. Het wordt in mijn ogen een gebouw dat past op de kop van die mooie wijk Couveringe Park. Het wordt ook een technisch hoogstaand appartementengebouw. Bewust heb ik voor een lichte steen gekozen, die past bij de woningen die in de straat ‘De Spindel’ naast het gebouw staan. Maar ook past bij het ernaast gelegen schoolgebouw. De lichte kleurstelling is ook een leuke en meer spannende aanvulling op andere woningen in
Couveringe Park met hun dieprode steen.”

Hofje

Achter het gebouw wordt een hofje gecreëerd met parkeerplaatsen en bergingen en zoveel mogelijk groen. De hoofdingang is gesitueerd aan de zijkant van het gebouw. Hierdoor is het hofje gemakkelijk bereikbaar.

Energiezuinig

Geheel passend in deze tijd is het appartementengebouw niet alleen optimaal geïsoleerd, het is ook bijzonder energiezuinig. Zonnepanelen op het woongebouw leveren voor de meeste woningen voldoende energie op om Nul-op-de-Meter te zijn. Er is geen gasaansluiting. De woningen worden via vloerverwarming verwarmd, een warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm water. De warmtepomp wordt gevoed
door een bodembron, waardoor in de zomer ook gekoeld kan worden.

Verwachte oplevering:
eerste kwartaal 2024

Naar verwachting kunnen de appartementen in het eerste kwartaal van volgend jaar worden opgeleverd. Later dit jaar wordt een start gemaakt met de verhuur. Belangrijk voor
geïnteresseerden is, dat ze ingeschreven staan bij www.zuidwestwonen.nl om te kunnen reageren als de woningen worden aangeboden.

“Het sluitstuk van Couveringe Park
wordt een technisch hoogstaand
appartementengebouw”

Dennis van Klij, Marquart Architecten

Dit artikel stond ook in de Steenbergse Courant op 9 juni 2023.

Lees voor