Daar ben je thuis… ook bij tijdelijke verhuur!

26 juli 2023

Sinds eind juni woont Michelle Vis aan de Bernhardstraat in Halsteren. Haar tijdelijke thuis is gezellig ingericht en in het plantenperkje in de achtertuin is geen sprietje onkruid te zien. Een hovenier zou jaloers zijn!

Anderhalf jaar stond Michelle ingeschreven bij www.zuidwestwonen.nl. Op bijna ieder huis dat vrijkwam, reageerde ze. En in juni zat ze in de top 4 van kandidaten voor een woning aan de Bernhardstraat in Halsteren. “Ik kwam ook in aanmerking voor een woning in Sint-Annaland”, merkt de Bergse op. “Maar dat was niet helemaal wat ik zocht.”

Halsteren is ideaal voor Michelle. Ze werkt op verschillende plekken in de gemeente Bergen op Zoom. Eén keer per week rijdt ze naar de carpoolplek in Hoogerheide. Daar pikt ze een collega op om samen naar een werklocatie in Bergen op Zoom te rijden. “Vanuit Halsteren is dit een ritje van maar tien minuten.”

Leefbare buurt

De woning aan de Bernhardstraat is een van de woningen die Stadlander tijdelijk verhuurt om leegstand te voorkomen. “We vinden het belangrijk dat buurten leefbaar blijven”, vertelt woonconsulent Youssef el Farissi. “Lege woningen trekken soms ongewenste gasten aan en tuinen kunnen rommelig worden. Dit is niet fijn voor de bewoners. Daarom zijn deze woningen tijdelijk te huur. Drie maanden voor de einddatum krijgen de huurders bericht van ons, zodat ze tijdig op zoek kunnen gaan naar een andere woning.”

Niet iedereen kan zomaar een tijdelijke woning huren. Stadlander stelt hier voorwaarden aan. Youssef: “Maximaal twee volwassenen mogen er wonen en dan zonder kinderen. De woningen verhuren we in principe alleen aan mensen die bij ons bekend zijn. Mensen die al eerder via Stadlander gehuurd hebben bijvoorbeeld. En mensen die al langer bij ons ingeschreven staan. Potentiële huurders screenen we vooraf. Zo zorgen we voor een optimale match.”

Van je huis een thuis maken

Voor de woning aan de Bernhardstraat lijkt die match te zijn gevonden. Michelle was vanaf het begin druk bezig om van haar tijdelijke huis een thuis te maken. Het onkruid in de achtertuin was razendsnel weg en ook maakte ze al snel kennis met een aantal wijkbewoners. “Van de buren kreeg ik spontaan tuinstoelen”, lacht Michelle. “Dat is handig want regelmatig zit iedereen hier bij elkaar in de tuin achter de schuur. Heb ik mooi iets om op te zitten!”

Lees voor