Feestelijke opening van Bergse Buren: “Mooier dan op de plaatjes”

13 juli 2023

Fort-Zeekant is een mooie buurt rijker. De 114 woningen van Bergse Buren aan de rand van de wijk zijn klaar, aan de straten wordt keihard gewerkt. Een mooi moment voor de Bergse Buurtmarkt: een feest voor alle nieuwe en oude buren.

Het is warm. Maar dat doet aan het enthousiasme niks af. Bergse Buren maakt blij. Dat is wat iedereen uitstraalt deze middag. Een prachtbuurt. Met huur- en koopwoningen, hoogteverschillen, bankjes voor de huizen.

“Het is mooier geworden dan op de plaatjes”, vindt Bianca Seekles, directeur van bouwpartner ERA Contour. “Maar het allermooist zijn blije mensen, want daar doe je het voor.”

Waterpistolen

Heel veel blije gezichten waren er te zien tijdens de Bergse Buurtmarkt: het opleverfeest voor Bergse Buren. Op de snikhete dag zorgt de openingshandeling voor een fris moment. Kinderen uit de buurt mogen samen met de bestuurders van Stadlander en ERA Contour en de wethouders Joey van Aken en Hans-Peter Verroen een spandoek natspuiten met waterpistolen. Ze onthullen samen een cheque van maar liefst 750 euro voor de Groenmarkt van 2024.

Want groen is een belangrijk thema binnen Bergse Buren: er zijn groene gevels, natuurschuurtjes, nestkastjes en binnenterreinen met waterdoorlatende tegels. Daarom krijgen de bewoners van Bergse Buren deze zaterdag ook plantjes mee tijdens de Groene Buurtbingo.

Bergse Buurtmarkt

De zaterdag kent naast het officiële moment een gezellige Bergse Buurtmarkt. Daar maken ze kennis met organisaties die de wijk Fort-Zeekant beter en mooier maken. Kinderen vermaken zich ondertussen bij kunstenaars Iwaz en Nouglise. De twee gaan met de buurt in gesprek. Want er komt ook een gevelkunstwerk waar bewoners aan kunnen meewerken!

Nieuwe bewoners Lian en Aat: blij met woning en met buurt

Ze moesten lang wachten, maar eindelijk is het zover. Lian Vorstenbosch en Aat van Dijk hebben sinds eind juni de sleutel van hun huurwoning aan de Hoornbeekstraat en zijn volop bezig met klussen. Enthousiast leiden ze ons rond door hun opvallend ruime huis. “Mooi hé”, glundert Lian. De twee maken er echt werk van een sfeervol plekje te creëren.

Voor haar is Bergse Buren een terugkeer naar Fort-Zeekant, de wijk waar ze opgroeide, naar school ging. “Ik hoop weer dezelfde gezelligheid te vinden.” Terwijl ze samen met Aat nog volop bezig is in haar huis vindt ze zaterdag wel even tijd om met de bingo mee te doen. Want dat hoort er bij. “Het is ideaal hier. Het huis is mooi en het wijkje ook. Even de brug over en we zijn bij de winkels op de Bergse Plaat en aan de Boulevard. Ideaal!”

Lees voor