Vitale Vesting: de toekomst maak je samen!

25 augustus 2023

De gemeente Steenbergen, zorgorganisatie tanteLouise en Stadlander werken samen aan een toekomstbestendig centrum van Steenbergen. Die samenwerking heet ‘Vitale Vesting’. Iedere organisatie werkt vanuit de eigen verplichtingen en ambities, maar in samenhang en met hetzelfde doel: een stad waarin je nu en straks prettig kunt wonen en leven.

Gezamenlijke vraagstukken en ambities

Als samenleving staan we de komende jaren voor een groot aantal uitdagingen, zowel economisch als sociaal-maatschappelijk. Bijvoorbeeld: hoe ziet de toekomstige energie- en warmtevoorziening er uit? Hoe bouwen we aan een fijne en veilige omgeving om in te wonen en te werken, met voldoende en ook goed bereikbare voorzieningen? Hoe organiseren we de juiste zorg voor iedereen?

Heel veel vragen. Door gebruik te maken van elkaars expertise, zoeken we samen naar de antwoorden en stemmen de plannen zo goed mogelijk op elkaar af. Samen weet je meer, samen kom je verder; dat is de gedachte achter Vitale Vesting. We zijn nog maar net begonnen met Vitale Vesting. Op dit moment verkennen we met elkaar wat ons de komende jaren te doen staat. En hoe we met elkaar alle puzzelstukjes zo slim en efficiënt mogelijk kunnen leggen. Dat gebeurt stapje voor stapje. Langzaam zal – ook voor bewoners – steeds duidelijker worden waar deze gezamenlijke reis ons uiteindelijk brengt.

Ook vragen we je – waar mogelijk – met ons mee te denken. Wij houden je op de hoogte, zodra er nieuwe informatie is. Dat doen we bijvoorbeeld via een website, speciaal voor Vitale Vesting: www.vitalevesting.nl.

Lees voor