In-Zoomen met woonconsulent Levi: “Dankzij mijn netwerk kan ik een wijkbewoner nog beter helpen”

19 oktober 2023

Wie kan er beter over Zoom-In vertellen dan de professionals die samenwerken met de wijkbewoners van Gageldonk en Warande. In de serie ‘In-Zoomen’ geven zij een kijkje achter de schermen. Dit keer gaan we in gesprek met Levi, woonconsulent bij Stadlander.

Zoom-In is voor mij

…samenwerken! Met de partners én met wijkbewoners. Sinds ik bij Zoom-In werk, merk ik dat de lijntjes korter zijn. Je krijgt ook meer mee van het werk van je collega’s. Daardoor kan je een wijkbewoner beter helpen. Natuurlijk gaat het nog niet altijd goed. Maar ik kan nu ook beter onderbouwen, waarom iets langer duurt of niet kan. Anderzijds biedt de samenwerking van Zoom-In ook de mogelijkheid om meer maatwerk te bieden. Daarvoor moet je buiten de kaders durven denken. Dat maakt het werken binnen Zoom-In zo interessant.

Mijn werkdag in Zoom-In…

…verschilt eigenlijk niet zoveel met mijn gewone werkdag. In mijn functie als woonconsulent ben ik altijd bezig om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Een koffiemoment van Zoom-In is voor mij ook een moment om de huurders te zien en te spreken. De samenwerking van Zoom-In pas ik ook in mijn gewone werk toe. Als een huurder bijvoorbeeld een betaalachterstand heeft, neem ik nu veel sneller een collega van WijZijn mee.

Een bijzonder Zoom-In moment…

…is voor mij dat je verder durft te kijken dan de eerste melding. Zo kreeg ik laatst een melding over geluidsoverlast. In plaats van alleen met het vingertje te wijzen, ben ik met een collega van SDW op bezoek geweest. Het gezin heeft veel zorg nodig, wat een deel van de overlast verklaart. Door echt te luisteren, leer je de persoon achter de overlast kennen en kan je die beter helpen.

Wat ik nog wil dat wijkbewoners van mij weten…

… is dat Zoom-In er ook voor bewoners uit de wijk Warande is. Ons wekelijks spreekuur is in De Kastanje in de wijk Gageldonk, maar we houden ook één keer per maand een koffiemoment in de Plejadenlaan. En natuurlijk nodig ik de bewoners van Warande van harte uit om straks naar het Huis van de Wijk te komen. Want dit is niet alleen een huis voor Gageldonk, maar kan ook voor mensen van Warande een plek zijn om samen te komen!

Over Zoom-In

Binnen Zoom-In bedenken wijkbewoners en organisaties binnen zorg, welzijn en wonen in Bergen op Zoom samen oplossingen, waarin mensen meer voor zichzelf en voor elkaar kunnen gaan doen. Samen werken we aan een wijk waar mensen lekkerder in hun vel zitten. Waar hun vraag centraal staat. Waar ze zich veilig voelen en waar ze zelf mee kunnen doen. Anders denken, doen en organiseren dus.

Meer Zoom-In
Lees voor