Circulaire tafel

23 november 2023

Bij Stadlander vinden we dat niet alles nieuw hoeft te zijn. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, kiezen we er zo veel mogelijk voor om onze materialen her te gebruiken, in plaats van nieuw te kopen. Daarom hebben we deze circulaire tafel laten maken.

Dit jaar in de Scheldeflat in Bergen op Zoom gesloopt. Het zou natuurlijk zonde zijn om alle materialen daarvan weg te gooien. Daarom hebben we bekeken hoe we de veel van de materialen opnieuw kunnen gebruiken. We recyclen bijvoorbeeld het oud gips. En van de balkonhekken maken we pergola, waar planten tegenaan groeien. Zo vergoenen we ook de parkeerplaatsen bij ons kantoor.

Ook hebben we een mooie tafel laten maken uit verschillende onderdelen van de flat.

Je ziet dat het tafelblad is gemaakt van oude plafonds, er zitten nog steeds wat verfresten op. De poten van de tafel waren vroeger kozijnen. Zelfs de folderhouder was onderdeel van de flat. Dat waren vroeger balustraden van de trap.

Zo zie je maar dat oude spullen niet zomaar weggegooid hoeven te worden. Je kunt ze weer nieuw leven geven. Laat je inspireren om zelf ook creatief te zijn met hergebruik. We zijn benieuwd wat voor moois er gemaakt wordt!

Lees voor