Adri en Ad gaan naar De Spindel: “Toch blij met mooie nieuwbouwappartement”

22 maart 2024

De verhuisdozen zijn gepakt en naar de Kringloper zijn ze al talloze keren geweest. Het aftellen voor Adri en Ad Bakkers is begonnen. Binnenkort verruilen ze hun woning aan de Gummarusvelden voor een gloednieuw appartement aan De Spindel.

Een verhuizing als zo vele op het eerste gezicht. Maar dit keer wel eentje met een heel verhaal. Met een traan, maar ook met een enorm gevoel van opluchting. Voor de woningen aan de Gummarusvelden en het Doktersdreefje zijn de dagen geteld. Het is het eerste aandachtsgebied van de Vitale Vesting. In 2025 maken deze verouderde huizen plaats voor nieuwe. Die moeten er in 2027 staan. Veel woningen kennen al tijdelijke bewoners. Dat is goed te zien voor wie de straat inkomt. Adri en Ad horen tot de laatste ‘originele’ bewoners.

Aan de slag

“Vanaf 2011 hebben we hier gewoond, maar we weten al een paar jaar dat de woningen weg gaan”, vertelt het echtpaar. Daarom twijfelden ze of woningcorporatie Stadlander de plannen wel echt wilde doorzetten en of ze misschien toch niet gewoon konden blijven wonen? “Het duurde gewoon allemaal te lang”, blikken ze terug.

Maar gesloopt wordt er. Dat verzekert ook nog eens woonconsulent Renate van Stadlander, die bij ons gesprek aanwezig is. Voor de Bakkers maakt het eigenlijk niet meer uit. Zodra ze de sleutel hebben gaan ze aan de slag in hun nieuwe woning met de inrichting, met schilderen, het leggen van laminaat.

Verouderd

Thuis blikken ze terug op de voorbije periode. “Het kwam wel even binnen toen we een brief kregen van Stadlander dat ze langs zouden komen.” Dat bezoekje was de aankondiging van de plannen die Stadlander had met het buurtje. “Daarna hebben we nog heel wat gesprekken gehad en zelf ook vaak gebeld.” Ze vonden steeds een willig oor en snappen heel goed dat Stadlander geen andere keuze heeft. Dat aan de verouderde woningen geen eer meer te behalen is.

Uiteindelijk viel het besluit. Naar een nieuwbouwappartement aan De Spindel. “We hebben steeds gezegd op de hoek.” Dat is het ook geworden, een hoekappartement met twee ramen aan de zijkant. “Lekker veel licht.” Adri kon al heel snel de knop kon omzetten om weg te gaan uit haar vertrouwde omgeving. “Mensen zeggen: je komt op het mooiste plekje van Steenbergen te wonen.” Ze verheugt zich op de vloerverwarming, op het comfort. “Hier is het vochtig en koud, Ad heeft altijd koude voeten.”

Vertrouwde gezichten

Maar Ad vindt het erg lastig de Gummarusvelden los te laten. “Dat had ik met vorige verhuizingen niet. Maar ja toen beslisten we zelf om weg te gaan.” Nu doet Stadlander dat, hij heeft geen keuze. Het liefst zou hij blijven maar hij beseft dat dat onmogelijk is. “Ik ga het buiten zitten missen”, weet hij nu al. Want al wonen ze straks op de begane grond een tuintje is er niet bij. “Nu hebben we veel ruimte, we hebben zelf een mooie kastanjeboom geplant.”

Toch waren zowel Ad als Adri enorm opgelucht toen ze de woning aan De Spindel kregen. Ze landen er tussen een aantal vertrouwde gezichten, want ook een aantal andere bewoners van de Gummarusvelden vindt er een nieuwe toekomst. Adri ziet het helemaal zitten. En die verhuizing en alle onzekerheid? Die zijn ze straks snel vergeten. Daar is ze van overtuigd!

Dit artikel stond ook in de Steenbergse Courant op 22 maart 2024.

Lees voor