Zero Waste Week bij Stadlander

8 april 2024

In de week van 24 t/m 30 maart werd in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht de Zero Waste Week georganiseerd. Je kon je aanmelden voor verschillende leerzame activiteiten, die op leuke wijze tips gaven om verspilling te beperken.

Ook bij Stadlander organiseerden we acties om verspilling tegen te gaan. We trapten de week af met een ‘Zonde om weg te gooien-dag’ in Halsteren. Daar mochten buurtbewoners groen, tegels en schuttingen weghalen, van woningen die gesloopt gaan worden.

Intern hebben we ook wat acties opgezet. Zo namen we deze gelegenheid om gedag te zeggen tegen wegwerpbekers en drinkt iedereen nu uit zijn eigen mok op kantoor. Verder konden we de hele week geen producten verpakt in plastic kopen in ons werkcafé, maar lag het eetwaar netjes uitgestald in stenen bakjes.

Én we organiseerden een succesvolle kledingruil. Collega’s namen kleding mee naar kantoor die zij zelf niet meer droegen, om die te ruilen met kleding van andere collega’s. In totaal zijn er 200 stuks kleding ingeleverd en zijn er 120 geruild! Dat zijn veel collega’s die blij zijn met kleding die als nieuw voelt. De kleding die overbleef, ging naar de Heiningen-flats. Daar kunnen huurders de kleding kopen voor €0,50 tot €1,-. Dus niet weggooien, maar nieuw leven geven! Wij kijken terug op een geslaagde Zero Waste Week!

Lees voor