Doorstromen bij je werkgever

1 mei 2024

Na je vijftigste nog werk vinden? Nadat je dertig jaar bij die ene baas hebt gewerkt. Lastig. Dat weet iedereen. “Ik had niet verwacht nog aan de bak te komen.” Monique is er eerlijk over. Maar bij Stadlander was ze zes jaar geleden meer dan welkom. Als medewerker van het Klanthuis. Inmiddels is ze doorgestroomd als verhuurmedewerker.

Ook Kees vond zijn draai bij Stadlander. Deze ex-marechaussee kwam acht jaar geleden binnen als gebiedsbeheerder, hij groeide door naar de rol van klantbegeleider. Om nog beter in die baan te passen volgt hij een hbo-opleiding aan de HZ in Vlissingen.

“Stadlander heeft me kansen gegeven. Ik werkte dertig jaar bij de Rabobank en ben er zelf gestopt. Maar op een gegeven moment begon het toch weer te kriebelen”, vertelt Monique. Bedrijven stonden niet te trappelen, merkte ze al snel. Vanwege haar leeftijd. Stadlander haalde haar wel binnen. “Ik had veel ervaring in omgaan met mensen, klanten van de bank.” Dat kwam prima van pas in het Klanthuis waar dagelijks huurders aankloppen met de meest uiteenlopende vragen en problemen.

Zelfvertrouwen

“Stadlander heeft me deze kans gegeven.” Het gaf haar zoveel zelfvertrouwen dat ze vervolgens solliciteerde als verhuurmedewerker. Dat doet ze nu sinds kort. “Nu kan ik nog zelfstandiger werken. Ik mag onder andere woningen adverteren, huurcontracten opstellen en opzeggen en ik help bij de selectie van nieuwe bewoners.”

Kees trekt voor de grap graag een vergelijking met zijn vorige baan bij de Koninklijke Marechaussee. Hij was er beveiliger. “Ook als gebiedsbeheerder ben je een beetje een handhaver. Voor schoon, heel en veilig.” In die eerste baan ‘deed’ hij onder meer de Groeshoef, een groot woongebouw met de nodige uitdagingen. Werk dat hem op het lijf was geschreven. “Vervolgens zag ik een kans om door te stromen als klantbegeleider.” Eerst als trainee, inmiddels als vast werk. “Ik begeleid huurders als ze tegen problemen aanlopen.” Problemen die meestal binnenkomen via de gebiedsbeheerders. “Dat zijn onze ogen en oren.”

Zoveel meer

Zijn huidige baan kent een hbo-niveau, Stadlander stelde Kees in de gelegenheid de erbij passende opleiding social work te volgen. “Ik zit inmiddels in mijn laatste jaar.” Kees en Monique werken regelmatig samen. Waar Monique een woning online aanbiedt en de reacties van nieuwe huurders binnenkrijgt, kijkt Kees mee. “Zodat de huurder voor hem op de beste plek terechtkomt.” Want Stadlander doet zoveel meer dan alleen woningen verhuren, benadrukt Monique. “Daar stond ik echt van te kijken, dat is het mooie van Stadlander!”

Ook werken bij een werkgever die waarde hecht aan jouw professionele groei?
Neem een kijkje op werkenbij.stadlander.nl

Lees voor