Stadlander en Bergh Bouw samen aan de slag in de Koepelstraat/ Lindebaan

27 mei 2024

Stadlander en Bergh Bouw onderzoeken samen een nieuwe toekomst voor het pand aan de Koepelstraat 26-28 – Lindebaan 21-27 in Bergen op Zoom. Donderdag 23 mei ondertekenden Marc van der Steen, bestuurder bij Stadlander, en Erik van den Bergh, algemeen directeur van Bergh Bouw, een samenwerkingsovereenkomst voor dit project. Het pand is gelegen op een geliefde locatie in de binnenstad en biedt kansen om extra sociale huurwoningen toe te voegen.

De begane grond van het gebouw is nu nog in gebruik door SDW en is beter bekend als de oude plek van Copy Copy. De kopieerwinkel verhuisde in 2022 al naar de Colweghe in Halsteren. Per 1 september 2024 zal SDW het pand helemaal verlaten. Dit geeft Stadlander en Bergh Bouw de mogelijkheid om de begane grond te verbouwen en te onderzoeken of hier extra huurwoningen kunnen worden gemaakt. Op de eerste verdieping aan de zijde van de Lindebaan zijn al drie huurwoningen aanwezig.

Elke woning telt. Ook de kleinere projecten pakken we op om onze huurders een fijn thuis te bieden

Marc van der Steen, bestuurder Stadlander

Verbouwen

“We willen de mogelijkheden voor het toevoegen van huurwoningen onderzoeken, juist omdat het centrum een geliefde plek is om te wonen”, zegt Marc van der Steen van Stadlander. “Hoewel het om een klein project gaat, is het toevoegen van vier woningen belangrijk. Elke woning telt en ook de kleinere projecten pakken we op om zo onze huurders een fijn thuis te kunnen bieden. Tegelijkertijd willen we ook de uitstraling van het gehele pand verbeteren.”

Lokale samenwerking

Voor het onderzoek en de uitvoering van de verbouwing werkt Stadlander samen met lokale partijen: Bergh Bouw en P. Jansen Installatietechniek uit Bergen op Zoom. Cier Architecten uit Dongen is aangetrokken voor het ontwerp en Kraak uit Steenbergen voor de constructie. Erik van den Bergh: “Gezamenlijk gaan we op zoek naar de beste uitkomst voor het realiseren van de extra woningen. Deze samenwerking sluit dan ook aan bij de visie van Bergh Bouw: ‘Samen Beter Bouwen’!”

Planning

Het plan wordt de komende maanden onderzocht op technische en financiële haalbaarheid. Het definitieve besluit valt naar verwachting begin 2025 genomen. De verbouwing staat gepland in 2025.

Lees voor