Stadlander start ketensamenwerking met 8 partners om jaarlijks 300 woningen te verduurzamen en 1500 woningen te onderhouden

2 juli 2024

Acht partners in renovatie en planmatig onderhoud gaan Stadlander ondersteunen bij haar ambitie om goede, betaalbare, passende en duurzame woningen te verhuren en te onderhouden. Hiervoor start Stadlander met 2 ketensamenwerkingen: één voor duurzame renovatie en één voor RGS planmatig gevelonderhoud. Alle partijen ondertekenden op maandag 1 juli de raamovereenkomsten voor de nieuwe samenwerkingen.

Voor de renovaties gaat Stadlander samenwerken met Caspar de Haan, elk®, TBI-onderneming ERA Contour en Geluk Groep. Voor het RGS planmatig gevelonderhoud zijn Coen Hagedoorn, Geluk Groep, Lindhout Vastgoedzorg, Noom Vastgoedonderhoud en Vergouwen Vastgoedzorg geselecteerd.

Langdurige samenwerking

Stefan van Loon, directeur Vastgoed bij Stadlander, legt uit waarom deze samenwerking zo belangrijk is: “We staan als Stadlander voor een behoorlijke opgave. In 2050 moeten al onze woningen energieneutraal zijn. Daarnaast is in de Nationale Prestatieafspraken afgesproken dat woningen met lage energielabels (E, F, G) voor 2029 moeten zijn aangepakt. Bovendien willen we elk jaar 250 tot 300 woningen duurzaam renoveren. En we voeren aan 1500 woningen per jaar regulier, planmatig onderhoud uit. Dat kunnen we niet alleen. We zijn op zoek gegaan naar stabiele partners die ons de komende 15 jaar vooruit kunnen helpen. Een langdurige samenwerking dus, die ons helpt om de continuïteit en kwaliteit van onze renovatie- en onderhoudsprojecten te kunnen waarborgen. Zo houden we de kosten betaalbaar en blijven we investeren in een comfortabel en duurzaam thuis voor onze huurders.”

Toekomstbestendige en comfortabele woningen

“Met Stadlander en de renovatiebedrijven gaan we keihard aan de slag om bewoners toekomstbestendige en comfortabele woning te geven. Dat is het allerbelangrijkste! Daarbij staat het contact met de bewoners voor ons centraal. We hechten veel waarde aan het contact met hen en zorgen ervoor dat ze gedurende het hele proces goed geïnformeerd en betrokken zijn. Het is een aanzienlijke opgave, maar we merken tijdens de voorbereidingsfase dat er enorm veel energie en enthousiasme is. We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan!”, vertelt Gylk Jongstra, operationeel manager bij Caspar de Haan onderhoud & renovatie.

Peter Vergouwen, directeur bij Vergouwen Vastgoedzorg voegt toe: “Samen met Stadlander slaan wij als RGS-partners de handen ineen om aan deze opgave te voldoen. We kijken er naar uit om de verbeteringen aan de woningen te realiseren zodat de bewoners fijn en betaalbaar kunnen wonen. Groot voordeel van deze samenwerking is onder andere verdere professionalisering, verbetering van processen en innovatiekracht binnen de keten.”

Samen aan de slag

De raamovereenkomsten zijn maandag 1 juli getekend en dat betekent dat de partners nu aan de slag kunnen. Op verschillende gebieden zal afstemming plaatsvinden: van de technische uitwerking van de plannen tot de begeleiding van bewoners en communicatie. Samen ontwikkelen we zo producten, waarmee we bouwen aan een duurzaam thuis voor vandaag en morgen. De komende tijd werken we hard aan de eerste projecten. We verwachten hier later dit jaar de huurders over de te kunnen informeren.

Lees voor