Schilderen Prinsessenbuurt

Planmatig onderhoud

Stadlander voert regelmatig onderhoud uit aan haar woningen. Sommige werkzaamheden komen regelmatig terug. Dit noemen we planmatig onderhoud.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van keukens of cv-ketels. Ook het plaatsen van dubbel glas en het schilderen van deuren en kozijnen. Schilderwerk plannen we bijvoorbeeld elke 7 tot 8 jaar in. We wachten liever niet tot het echt nodig is. Dan kost het schilderen juist meer tijd en geld. We schilderen dan ook meer woningen tegelijk. Meestal wordt een hele straat of wijk geschilderd. Deze woningen zijn in dezelfde tijd gebouwd en dus ook tegelijk toe aan een nieuwe laag verf.

Planmatig onderhoud in mijn huis, wat kan ik verwachten?

Wanneer bij jouw woning onderhoud gepland is, hoor je dat ruim van tevoren. Soms met een brief of soms nodigen we je uit om naar een informatieavond te komen. Je krijgt dan alle informatie over wat we gaan doen. Over hoe lang het duurt en wie het onderhoud doet. Vaak is dat een aannemer of schildersbedrijf uit de buurt. Want het meeste onderhoud doet Stadlander niet zelf.

Ook de aannemer of schilder stuurt dan nog informatie, vaak kort voordat ze beginnen met het werk. Ze leggen dan uit wat nodig is om het werk goed te kunnen doen. Bijvoorbeeld dat je zorgt dat er niets in de gang staat, zodat de werklui makkelijk binnen kunnen en er niets stuk kan gaan.

Verhuizen meestal niet nodig

Dankzij het planmatig onderhoud blijft je woning altijd goed onderhouden; een comfortabel thuis! Het werk wordt eigenlijk altijd uitgevoerd als je in de woning woont. Je hoeft meestal niet (tijdelijk) te verhuizen.

Wel kan het wat overlast geven. Hierdoor is het soms nodig om ergens anders te douchen of overdag niet in je eigen huis te zijn. We zorgen dan altijd voor een oplossing. Bijvoorbeeld door een ‘rustwoning’ in te richten, waar je overdag kunt blijven en ook kunt douchen.

Reparatieverzoek?

Niet al het onderhoud aan woningen is van te voren in te plannen. Als je bij ons meldt dat iets kapot is, dan is dat een reparatieverzoek; de vraag aan Stadlander om iets te repareren. Dit is onderhoud dat zo snel mogelijk gedaan moet worden. Bijvoorbeeld wanneer de voordeur niet goed sluit of als de verwarming het niet doet. Reparatieverzoeken kun je hier doen.

Lees voor