Nieuws

Bekijk op deze pagina het Stadlander nieuws. Als je zelf ideeën hebt voor ons nieuwsoverzicht, neem dan contact op via het contactformulier.

CKF_Stadlander_10-12-2018-2051
 • Elfriede van Zitteren over wonen in Steenbergen

  Elfriede van Zitteren-Hamen kwam 47 jaar geleden naar Steenbergen. De plaats zelf zei haar toen nog helemaal niets. “Ik had nog nooit van Steenbergen gehoord. Maar het stadje werd me destijds voorgesteld vanwege het spreidingsbeleid van het toenmalige kabinet Joop den Uil.” Elfriede – “men noemt me hier Frieda” – kwam in 1971 namelijk vanuit Suriname naar Nederland. Ze kreeg van Stichting Regionaal Wonen (de voorloper van Stadlander) uiteindelijk een woning toegewezen in de Beukstraat, waar ze naar eigen zeggen al meer dan 45 jaar heerlijk woont en niet meer weg zou willen.

  Verder lezen
 • Arie van de Ree: ‘Je doet het nooit alleen, altijd samen’

  “Ze kennen je.” Sint-Maartensdijk en Arie van de Ree (74), dat is een mooie combinatie. Helpen is voor hem iets vanzelfsprekends. Dit is het verhaal van Arie van woonzorggebouw Maartenshof. Van huismeester die altijd klaar stond tot een niet meer weg te denken vrijwilliger.

  Verder lezen
 • Natuurpodium, Stadlander en de gemeente organiseerden Bijendag

  Op woensdag 13 april 2022  12.15 uur – 14.00 uur organiseerden gemeente Bergen op Zoom, Natuurpodium en Stadlander een zogeheten Bijendag. Scholieren van ’t Rijks en de Montessorischool zijn aan de slag gegaan met verschillende insectenhotels en werkstukken die daar tentoongesteld werden. Dit alles in het belang van het verbeteren van het leefgebied van de bij.

  Verder lezen
 • Warande-Oost gaat voor meer wooncomfort, energiewinst en beter klimaat

  De wijk Warande-Oost wordt de komende jaren aardgasvrij en duurzaam. Meteen wordt ingezet op meer groen in de buurt en een betere uitstraling van alle huizen de wijk, ook die van particulier eigenaren. De eerste schetsen van het plan presenteerden Stadlander en bouwpartner Constructif zaterdag 9 april tijdens een feestelijke kick-off.

  Verder lezen
 • Gedicht komt uit de ‘schaduw’

  Verder lezen
Lees voor