Warm welkom voor de nieuwe buren van de Vechtstraat

Dat nieuwe buren een warm thuis krijgen op de Zeekant, hebben de bewoners van de nieuwbouw aan Vechtstraat en Borgvlietsedreef al ervaren. Vanuit een initiatief van het bewonersplatform Fort-Zeekant trokken Hans Verel en Lena den Heijer eropuit in de wijk.

De nieuwe buren werden verrast met wat lekkers voor bij de koffie en een brief om ze welkom te heten. Hiermee hopen ze een stukje verbinding te creëren, zodat bewoners zich er snel thuis voelen.

Lena: “Dit is de eerste keer dat we nieuwe buren op deze manier welkom heten, maar het voelt nu al goed.” Hans vult aan: “Met de komst van 220 nieuwe huizen in vijf jaar tijd is het voor ons een doel om iedereen te verrassen. We zijn een leuke samenwerking met Bakker van Oers aangegaan die het gebak verzorgde.”

Heerlijk wonen

Niet alleen Lena en Hans zijn blij met het nieuwe initiatief van het bewonersplatform Fort-Zeekant, ook de nieuwe buren zijn zichtbaar verrast. Zo is Diona Laalloui hier pas met haar gezin ingetrokken en dolblij met haar nieuwe huis op deze plek in de wijk:

“Het is heerlijk wonen, hier in de Vechtstraat. Alles is nieuw en we hebben het echt getroffen met onze buren. Iedereen is blij met elkaar: de kinderen kunnen samen overweg en je merkt dat bewoners zin hebben er iets van te maken. Binnenkort staat er zelfs een straatfeest op de planning. Wij kijken ernaar uit!”

Over de nieuwbouw

Aan de Vechtstraat en Borgvlietsedreef bouwde Stadlander 10 Nul-op-de-Meterwoningen.

Meer informatie
Lees voor