Vechtstraat / Borgvlietsedreef, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

In de wijk Fort-Zeekant vervangt Stadlander de verouderde woningen aan de Vechtstraat, Borgvlietsedreef, Adriaen Pauwstraat en Anthony Duyckstraat voor in totaal 28 moderne nieuwbouwwoningen. De eerste tien woningen komen aan de Vechtstraat en Borgvlietsedreef. De nieuwe woningen zijn Nul-op-de-Meter en daarmee helemaal klaar voor de toekomst. De ontwikkeling draagt bij aan de leefbaarheid van Fort-Zeekant en het verjongen van ons woningbezit in de wijk.

Dit is wonen aan de Vechtstraat en Borgvlietsedreef

  • Uniek MorgenWonen-concept
  • Lage energielasten dankzij het principe van Nul-op-de-Meter (NOM)
  • Centraal gelegen in een gemoedelijke wijk
  • Op loopafstand van basisscholen, stadspark Kijk in de Pot, het winkelcentrum aan het Oranjeplein en de voorzieningen aan de Boulevard

De woningen

Van niets naar een wind- en waterdichte woning in één dag. Dat is het unieke bouwconcept MorgenWonen van VolkerWessels. De woningen zijn in alle opzichten klaar voor morgen: ze zijn enorm duurzaam en milieubewust. Het grootste deel van de bouw wordt in de fabriek al voorbereid. Eenmaal op locatie is alleen de afwerking nog nodig. Dit vermindert het aantal vrachtwagenbewegingen en de overlast voor de buurt. Alle woningen zijn bovendien Nul-op-de-Meter (NOM) en dus erg energiezuinig.

De woningen bestaan uit twee woonlagen en een kap. Op de begane grond vind je de entree met toilet, een ruime woonkamer met aansluitend de keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een luxe badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel aanwezig. Een vaste trap brengt je naar de (berg)zolder.

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Daarnaast zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. Alle ramen bestaan uit drie lagen isolatieglas. De woningen zijn verder voorzien van een warmtepomp. Die haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat.

De omgeving

Fort-Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam. Het water is nog steeds dichtbij. Vrije tijd kun je doorbrengen in recreatiegebied de Binnenschelde, maar bijvoorbeeld ook in stadspark Kijk in de Pot en op sportcomplex De Markiezaten. In de wijk zelf vind je een winkelcentrum met twee supermarkten, een goedlopend wijkcentrum en het speelpark Amaliapark. 

Samenvatting

Status:
Gereed, sinds zomer 2020

Aantal woningen:
10 eengezinswoningen, Nul-op-de-Meter (sociale huur)

Straten:
Vechtstraat en Borgvlietsedreef

Beschikbaarheid:
Alle woningen zijn verhuurd.

Bekijk de brochure

Download hier de brochure van de tien woningen.

Warm welkom in de Vechtstraat

De nieuwe bewoners van de Vechtstraat kregen een warm welkom van het bewonersplatform van Fort-Zeekant.

Lees verder
Lees voor