Regenwateropvang voor buurtmoestuintjes

19 november 2020

In een garagebox van de Scheldeflat heeft Van der Velden Rioleringsbeheer een bewateringssysteem aangelegd. Daarmee kan het water van het dak van de Scheldeflat wordt opgevangen en opgeslagen.

Dat water kan vanaf komend voorjaar worden gebruikt voor de moestuintjes achter de Scheldeflat, als onderdeel van het project Fort-Zeekant Test. Alle bewoners van Fort-Zeekant mogen een of zelfs meerdere moestuintje aanvragen bij Stadlander.

Voor het water voor de moestuintjes wordt nu, in samenwerking met Van der Velden, dus ook gezorgd. Frank Ernest van Stadlander is blij met het opvangen van het regenwater: “Met de afgelopen hete zomers en het schaarse water, vinden wij het bij Stadlander niet juist om kraanwater voor de moestuinen te gebruiken. Daarom hebben we voor deze oplossing gekozen.”

Bij het bewateringssysteem komen ook een aantal gieters te staan, die mensen kunnen gebruiken. Ook de leerlingen van het Speciaal Onderwijs De Kameleon zijn betrokken bij de moestuintjes en het nieuwe bewateringssysteem. Binnenkort overhandigt Van der Velden de eerste gieters aan Stadlander. En dan op naar een mooi voorjaar en zomer met verse producten van eigen bodem!

Lees voor