Feest met Feestpiet in de wijken

17 november 2022

Zaklopende kinderen, een uitbundige Feestpiet, blije ouders… De sfeer zit er woensdagmiddag 16 november goed in tijdens het bezoek van Stichting Sint Nicolaas aan de wijk Fort-Zeekant. Eerder die dag bezocht de stichting al de Bergse Plaat, waar het óók al zo gezellig druk was. Een groot succes dus, deze nieuwe samenwerking tussen het Stadlander Buurtcultuurfonds en Stichting Sint Nicolaas BoZ!

Enthousiast komt de 6-jarige Esmee in een juten zak aangehuppeld. Ze mocht net een wedstrijdje zaklopen doen, samen met drie andere kindjes uit de wijk. “Het is heel leuk, je wordt er alleen wel gauw moe van!”, lacht ze blij. Ook haar moeder, die aan de zijlijn toekijkt, straalt. En ze zijn niet de enigen. “Ik denk dat we allemaal blij worden van deze dag”, vertelt Diemer van Wijk vanuit de organisatie trots. “Met dit initiatief willen we het sinterklaasfeest nog laagdrempeliger maken. Voor veel mensen is het bijvoorbeeld financieel niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten in de stad. Op deze manier betrekken we ook hen bij het feest.”

Een feest voor iedereen

Even verderop op het Emmaplein wordt er flink gekleurd. Op een tafel ligt een grote kleurplaat waar iedereen aan mee mag werken. Diemer: “We willen met deze middagen eigenlijk gewoon iedereen betrekken. Jong, oud, kinderen, opa’s en oma’s… Iedereen mag meedoen. Juist met zo’n kleurplaat geef je kinderen voor wie dat allemaal niet zo vanzelfsprekend is het gevoel er ook bij te horen. Als zij de komende dagen de tekening in de wijk zien hangen, denken ze: ‘die is óók van mij!’”

De start van nóg meer feest

Een van de kinderen die enthousiast meekleurt is de 4-jarige Lorenzo. Verwonderd kijkt hij om zich heen, terwijl verschillende Pieten voor een goede sfeer zorgen op het grasveld. “Het leukste van deze middag? Lekker dansen met de Pieten!” Voor meer vragen is hij te druk met springen en genieten. 

Van oud-Hollandse spelletjes tot gamen met Feestpiet: de eerste middag van het project Feestpiet in de Wijk blijkt een groot succes. Volgende week zaterdag komen het Stadlander Buurtcultuurfonds en de Stichting Sint Nicolaas BoZ naar de Warande en Halsteren voor nóg meer feest! 

Lees voor