Feestje! Nieuwe woningen Buiten de Veste klaar

13 oktober 2023

“We hebben in onze woning geen gas en het huis is ontzettend goed geïsoleerd.” Henny en Koos van Maaren voelen zich meteen thuis in hun nieuwe huurwoning aan de Redoute in de wijk Buiten de Veste in Steenbergen.

Ze woonden al eens in stadje Steenbergen, maar hadden tot voor kort een gedateerde huurwoning in Bergen op Zoom. “Vochtig dat het er was, wil je niet weten”, kopt Koos maar meteen in als we hem vragen waarom ze zijn verhuisd. “En de huur ging steeds omhoog”, vult Henny aan. Vandaag zijn ze maar al te graag op het opleverfeestje dat woningcorporatie Stadlander en bouwbedrijf Maas-Jacobs houden. Samen met de nieuwe bewoners en direct omwonenden uit de wijk vieren ze dat 16 sociale huurwoningen en 22 koopwoningen recent zijn opgeleverd.

We spreken ook Ad en Karin Verhees (links op de foto). “Dit is wat we wilden. Bad en slaapkamer op de begane grond.” Levensbestendig.’ Voor deze twee nieuwe bewoners valt in hun koopwoning aan de Coupure in de wijk Buiten de Veste in Steenbergen alles op zijn plaats!

Tevreden

De bewoners van de nieuwe woningen krijgen als welkomstcadeau van Stadlander en Maas-Jacobs allemaal een krat met plantjes voor in de tuin. Omdat ze het groene karakter van de wijk willen benadrukken.

De huurders hebben in de tuin bovendien een regenvat. “Een oud wijnvat dat voor dit doel is aangepast door leerlingen van Curio, zo werken we circulair”, vertelt Alexander Henst, vastgoedontwikkelaar van Stadlander. “We gebruiken dit feestelijke moment niet alleen om bewoners elkaar te laten ontmoeten, maar ook om ons gebiedsteam voor te stellen.” De ‘feestgangers’ laten zich intussen verwennen met een hapje en een drankje.

Weg uit Randstad

Anja en Johan Bulk beginnen aan een nieuw leven in Steenbergen. Ze zijn de kersverse buren van Ad en Karin, later deze maand verhuizen ze van Maassluis naar de koopwoning aan de Coupure. “We wilden weg uit de Randstad.” Via hun schoonzoon wisten ze van dit project. “We hebben ons ingeschreven en zijn ingeloot. Voor de huizen was veel belangstelling. Maar dit is wat we zochten, al is het nog wat vreemd nu.” Midden in coronatijd mochten ze met de auto de brochure komen ophalen en meteen weer doorrijden. Nu haast niet meer voor te stellen! “We kregen ook nog aardbeien mee”, lachen ze.

Maas-Jacobs bouwde zowel de huur- als de koopwoningen. Ad en Karin Verhees zijn ronduit tevreden over de samenwerking. “We hebben menig complimentje uitgedeeld. Het voelde heel goed.”

Lees voor