Ook woningen Zonneplein worden duurzamer, comfortabeler en mooier

10 november 2023

De verduurzaming van de wijk Warande gaat een volgende fase in. De bewoners van het Zonneplein hebben met een grote meerderheid (84%) ingestemd met het verbeteren van hun woningen. Dat betekent dat Stadlander en TBI-onderneming ERA Contour aan de slag kunnen om ook deze 27 woningen energiezuiniger, comfortabeler en mooier te maken.

De woningen aan het Zonneplein krijgen betere isolatie en ventilatie. Zo plaatsen we nieuw, isolerend HR++ glas en brengen we extra isolatie aan op het dak. Ook in de woningen gaan we aan de slag. Het warmwater-systeem voor de keuken en badkamer en voor de verwarming wordt aangepast. In de woningen plaatsen we een nieuw ventilatiesysteem. En er worden aanpassingen gedaan om de brandveiligheid te verhogen.

Daarnaast verbeteren we ook de uitstraling van het woongebouw. Op het dak komt een stalen pergola, die wordt afgewerkt met planten. Deze groene pergola werkt als een zonwering voor de glazen kap op het atrium van het woongebouw. Ook brengen we zonwering in de woningen aan. Tot slot vernieuwen we de entrees en de scootmobielruimte.

Aandacht voor bewoners

Tijdens de renovatie is er veel aandacht voor de bewoners. Anton Vermeij, projectmanager bij ERA Contour: “Het ontzorgen van de bewoners staat hoog in het vaandel, binnen dit project. Persoonlijke aandacht en zorg op maat is het uitgangspunt. De hulp kan bestaan uit praktische hulp zoals het verzetten van meubels, tot het in- en uitruimen van bergingen. Er is ook aandacht voor de persoonlijke situatie van bewoners, mede door de intensieve samenwerking met Stadlander kunnen we zorg op maat geven.

Verduurzaming Warande

Cees Ploeg, vastgoedontwikkelaar bij Stadlander: “We zijn blij dat we van bewoners opnieuw het vertrouwen hebben gekregen om hun woning te verduurzamen. Voor Stadlander is dit het 4e renovatieproject in de wijk Warande.  Samen met ERA Contour hebben we de flat aan de Wierlaan energiezuiniger gemaakt. Deze samenwerking hebben we voortgezet voor de renovatie van de 2 flats aan de Plejadenlaan en nu dus aan het Zonneplein. Samen met de 170 grondgebonden woningen in Warande-Oost, die door Constructif worden verduurzaamd, knappen we zo ruim 450 woningen op!”

Planning

ERA Contour bereidt de renovatie van het Zonneplein nu verder voor. Naar verwachting starten de werkzaamheden in april 2024. Deze duren tot eind 2024.

Drie renovatieprojecten in Warande-Oost in beeld: op de voorgrond het woongebouw aan het Zonneplein. Daarachter de 2 flats aan de Plejadenlaan en op de achtergrond 170 grondgebonden woningen in Warande-Oost.
Lees voor