Slim Toegang en Slim Slot

We werken samen met gespecialiseerde bedrijven en partners, waardoor we slimme en vernieuwende woonoplossingen (domotica) kunnen bieden aan onze huurders. Een goed voorbeeld is Slim Toegang en het Slim Slot: een modern toegangssysteem voor meerdere deuren. Als huurder kan je zelf bepalen wie je woning binnen kan. Handig, veilig en eenvoudig in gebruik.

Slim Toegang: één sleutel voor alle deuren

Bij Slim Toegang zijn alle algemene deuren in een woongebouw te openen met een elektronische sleutel (we noemen dat een ‘tag’) of met een app op je smartphone. Je houdt de tag of je telefoon in de buurt van het leesvenster van het slot, en de deur gaat open.

Wanneer je bij Stadlander gaat huren en je woongebouw heeft Slim Toegang, dan krijg je samen met gewone sleutels ook 3 tags. De gewone sleutels werken niet op de algemene deuren in het woongebouw, die zijn alleen voor je eigen woningvoordeur en je eigen bergingdeur.
Heeft je appartement een Slim Slot in de eigen voordeur? Dan kun je ook bij je woning naar binnen met je tag, of met de app. Zo heb je voor alle deuren maar 1 ‘sleutel’ nodig. Handig!

Ook bij levensloopbestendige nieuwbouwwoningen wordt vaak een Slim Slot toegepast. De meeste (bestaande) eengezinswoningen hebben geen Slim Slot, maar huurders van die woningen kunnen wel een Slim Slot aanvragen. Is het technisch mogelijk bij jouw voordeur? Dan vervangen we het gewone slot door een modern digitaal slot.

Kosten Slim Slot

Je hoeft niet te betalen voor het plaatsen van het Slim Slot.
Je betaalt wel € 5,00 per maand voor het gebruik van het Slim Slot (prijspeil 2022).

Je krijgt standaard 3 tags bij een Slim Slot of Slim Toegang. Meer tags nodig? Bijbestellen van tags kan altijd: de kosten van een extra tag zijn € 25,00 (prijspeil 2022).

Wanneer je gaat verhuizen krijg je dat geld niet terug. Maar heb je op je nieuwe adres ook een Slim Slot of Slim Toegang? Dan kan je de extra tags laten programmeren voor je nieuwe adres en zo gewoon blijven gebruiken.

Voordelen van het Slim Slot:
  • Veilig: zelf bepalen wie binnen komt
    Wil je dat bijvoorbeeld familie of een buurvrouw zelf bij je binnen kan komen? Bestel dan een extra tag. Dat is veiliger dan een sleutelkastje bij je voordeur.
  • Veilig: niet iedereen kan zomaar het woongebouw in
    Professionele zorgorganisaties, die bij u zorg komen verlenen, kunnen vanaf 1 januari 2025 alleen nog naar binnen met een app op hun telefoon. Zo kunnen wij beter regelen wie er naar binnen kan in uw woongebouw. Iedereen moet zich namelijk aanmelden met naam en e-mailadres van die organisatie.
    Dat geldt ook voor medewerkers van onderhoudsbedrijven die voor Stadlander werken. Zo is het dus nog veiliger voor iedereen.
  • Handig: met één hand en met één sleutel alle deuren openen
    Woon je in een woongebouw? Dan gaan alle algemene deuren in je woongebouw voor je open, simpel door de tag of je smartphone met de app voor een lezer te houden. Zo werkt dat ook bij je eigen voordeur, als daar een Slim Slot in zit.

    Naast tags krijgt je altijd ook nog gewone sleutels: die gebruik je wanneer het Slim Slot van je eigen voordeur een keer niet (goed) werkt, en voor de balkondeur en bergingsdeur.

    Ook wanneer je niet in een appartement maar in een gezinswoning woont, kan een Slim Slot gemakkelijk zijn. Omdat je alleen de tag bij de lezer hoeft te houden, open je de deur makkelijker en sneller.
  • Handig: de app ‘Toegang’
    Heb je toch altijd je smartphone bij de hand? Dan vind je het misschien makkelijker om alle deuren te kunnen openen door je telefoon bij de tag-lezer te houden. Je moet dan eerst de app ‘Toegang’ downloaden en je aanmelden. Meer informatie vind je hier.
    Daarna gaan alle deuren automatisch voor je open!
Aanvragen Slim Slot

Vraag een Slim Slot aan via dit formulier. Meestal komen wij nog even bij je langs om te controleren of Slim Slot bij jouw woning technisch mogelijk is.

voorbeelden van elektronische sleutels (tags)

Open deuren voortaan met de app ‘Toegang’ op je smartphone!

De deuren met Slim Toegang kun je ook openen met een app op je smartphone! Open de app in de buurt van de deur en hou je telefoon bij het slot, zoals je dat gewend bent met de tag.

Wat is er nodig om de app te kunnen gebruiken?
– Je telefoon moet Bluetooth hebben
– Je moet een e-mailprogramma hebben op je telefoon

Download en installeer de app ‘Toegang’ voor iPhone of Android:

Download hier de handleiding.

Meer informatie:

Zelf je tags beheren? Vraag digitaal beheer aan

Stuur daarvoor een e-mail naar info@stadlander.nl of direct naar info@cystac.nl.
Vergeet niet je naam en adres te vermelden, en de vraag: aanvragen wachtwoord voor digitaal beheer Slim Slot.
Lukt het je niet zelf om je tags te beheren? Regel dat dan met onze onderhoudspartner voor het Slim Slot: Cystac.

Veel gestelde vragen:

Ik ben mijn sleutel of tag kwijt

Extra sleutels of tags bijbestellen

De lampjes op mijn Slim Slot knipperen. Wat betekent dat?

Het Slim Slot werkt niet

Let op: gebruik je de app CQ-Mobile?

Na aanpassing van het Slim Toegang-systeem kun je app ‘CQ-Mobile’ niet meer gebruiken.
In plaats daarvan is er de app ‘Toegang’, voor iPhone en Android telefoons.

Let op: gebruik je de website CQ-Net Live?

Na aanpassing van het Slim Toegang-systeem is het beheren van je tags via CQ-Net Live niet meer mogelijk.

Partners 

Stadlander werkt in dit project samen met: 

  • Zorgorganisatie tanteLouise
  • Stichting Welzijn Ouderen (SWO) De Technische Universiteit Eindhoven (TUE)

Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van:

  • De Nederlandse Zorg autoriteit (NZa)
  • Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
  • Provincie Noord-Brabant (het project ‘Slimme Zorg’)
Lees voor