Blijdschap bij de nieuwe bewoners van het Zilverschoonplein

Klaar voor een volgende stap in hun leven, overhandigden wij dinsdag de sleutel aan de nieuwe bewoners van het Zilverschoonplein. Zo ook aan Julia Kazakova die hier samen met haar gezin intrekt in een levensloopbestendige woning. Met een bijzondere reden is het gezin bij dit nieuwbouwproject in Gageldonk-West betrokken geraakt: bij haar zoon is twee jaar geleden de diagnose MS gesteld.

Julia staat te popelen om de sleutel van haar nieuwe huis in ontvangst te nemen. Samen met haar man en twee zoons gaat zij wonen aan het Zilverschoonplein. Op de plek waar vroeger de schoolgebouwen van de Driemaster stonden, realiseerden Stadlader in samenwerking met de Van Grunsvengroep 24 nul-op-de-meter-huurwoningen. Hiervan zijn tien woningen levensloopbestendig, geschikt voor bewoning in vele levensfasen en eveneens voor mensen met een lichamelijke beperking of zorgbehoefte.

Voor Julia is vooral het laatste de reden dat zij hier met haar gezin komt te wonen: “Bij onze vijftienjarige zoon Daniel is twee jaar geleden de diagnose MS gesteld. Elke dag neemt hij medicijnen, maar vanwege goede en slechte periodes kan het zomaar zijn dat hij met moeite de trap op en neer kan lopen. Dat was voor ons reden genoeg om op zoek te gaan naar een nieuwe woning.” Wijzend naar een kamer naast zich, zegt ze trots: “Dat wordt Daniels slaapkamer en daarnaast is gelijk de badkamer. Alles is gelijkvloers en boven zijn er nog twee slaapkamers. Daar slaapt de rest van het gezin.”

Een bijkomend voordeel aan dit nieuwbouwproject: alle woningen zijn nul-op-de-meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin per jaar verbruikt. Julia: “Het is hier altijd lekker warm, doordat het huis zo goed geïsoleerd is. Ook de zonnepanelen wekken energie op.” Daarnaast hebben de woningen geen gasaansluiting, maar zijn ze voorzien van een warmtepomp, dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Nu het gezin de sleutel in ontvangst heeft genomen, is het tijd voor de finishing touch. “Dat laat ik aan mijn man over. Ik wil het graag inrichten met lichte kleuren: wit, grijs, en lichtbruine meubels. Nu kan het leuke werk beginnen!”

Meer informatie

Meer weten over wonen aan het Zilverschoonplein? Bekijk hier de projectinformatie.

Lees voor