Ericalaan, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Ericalaan, Bergen op Zoom 


De Ericalaan maakt onderdeel uit van de grootscheepse transformatie van de wijk Gageldonk. De wijk is volop in ontwikkeling en de eerste fasen zijn al afgerond. Samen met Lithos bouw & ontwikkeling realiseert Stadlander 55 appartementen aan de Ericalaan in een mix van sociale huur, huurwoningen in de vrije sector en koopappartementen. Alle huurappartementen zijn levensloopbestendig uitgevoerd en worden gebouwd via het principe van Nul-op-de-Meter (NOM) In de Ericalaan is het straks wonen in een nieuwbouwwoning, in een wijk die al bestaat.

Dit is wonen aan de Ericalaan:

–       Thuiskomen in een bestaande groene wijk
–       Lage en stabiele energielasten dankzij het Nul-op-de-Meter principe 
–       Drie- en vierkamerappartementen in verschillende prijsklassen
–       Voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en bezoekers        
–       Zongerichte balkons 
–       Het historische stadscentrum van Bergen op Zoom op steenworp afstand 

De woningen

De appartementen zijn bijzonder ruim opgezet, met een grote woonkamer en balkon gericht op het zuiden. De woningen hebben een open keuken, een toiletruimte en badkamer met een tweede toilet. De woningen zijn standaard uitgevoerd met twee slaapkamers. In de hoekappartementen is een derde slaapkamer optioneel. De entree van de appartementencomplexen bevindt zich aan de achterzijde, waar tevens een parkeerterrein met voldoende parkeervakken is ingericht. De bergingen zijn voorzien op de begane grond.

Nul-op-de-Meter 

De appartementen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij genoeg energie opwekken als een doorsnee gezin per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen en het plaatsen van speciale installaties en zonnepanelen. Zo krijgen de woningen via een goede isolatie een ‘warme jas’ aangetrokken. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak energie op.

Samenvatting

Status                                   
alle sleutels zijn inmiddels uitgereikt

Gereed                                 
eerste kwartaal 2019

Woningsoort 
55 appartementen verdeeld over drie woongebouwen
Blok 1: 18 in het sociale huursegment 
Blok 2: 22 in het sociale huursegment 
Blok 3: 7 in het vrije huursegment en 8 koopappartementen

Ligging                                  
Ericalaan

Ericalaan
Lees voor