Van niets naar de oplevering van een wind- en waterdichte cascowoning in één dag. Dat kan met de nieuwe bouwstandaard MorgenWonen van VolkerWessels. Stadlander en VolkerWessels realiseren samen 11 levensloopbestendige woningen aan de Kromstraat in Halsteren. Met de sloop van zes oude huurwoningen is hier ruimte ontstaan voor een klein nieuwbouwproject met woningen die inspelen op het wooncomfort van nu en in de toekomst. De woningen zijn Nul-op-de-Meter en worden levensloopbestendig uitgevoerd.

Dit is wonen aan de Kromstraat

  • Wonen in een rustige en groene omgeving
  • Op loopafstand van het Winkelhart van Halsteren én de groene polders van de Brabantse Wal
  • Parkeerplaats op binnenterrein
  • Lage en stabiele woonlasten dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe

De woningen

De woningen zijn in alle opzichten gebouwd met het oog op morgen: flexibel in gebruik, enorm duurzaam en milieubewust. De bouw wordt in de fabriek grotendeels voorbereid, zodat ter plaatse alleen de afwerking nog plaatsvindt. De woningen zijn levensloopbestendig. Alle belangrijke voorzieningen vind je op de begane grond: een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer en tweede toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers.

Alle woningen hebben een eigen achtertuin op het zuiden of op het oosten. De tuinen hebben een achterom en een berging. Achter de woningen wordt een binnenterrein aangelegd, waar parkeerplaatsen worden voorzien.

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Daarnaast zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. Alle ramen zijn voorzien van drie lagen isolatieglas. De woningen zijn verder voorzien van een warmtepomp. Die haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat.

De omgeving

De Kromstraat bevindt zich op de rand van de Brabantse Wal, een uniek hoogteverschil tussen de lage Zeeuwse kleipolders en de hoge Brabantse zandgronden. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Tegelijkertijd woon je hier op loopafstand van het historische en gemoedelijke centrum van Halsteren. In het centrum vind je een divers winkelaanbod en twee supermarkten. Ook het ontmoetingscentrum De Wittenhorst en landgoed De Beek bevinden zich op loopafstand.

Samenvatting

Status:                         
in voorbereiding, begin oktober start de verwachte bouw

Opleverdatum:             
april/mei 2020

Woningen:                   
11 levensloopbestendige eengezinswoningen

Straten:                        
Kromstraat, Kerkheininge

Beschikbaarheid:         
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Lees voor