Smerdiek-West, Sint-Maartensdijk

Bloemenlaan
Smerdiek-West, Sint-Maartensdijk

Sint-Maartensdijk krijgt een nieuw, groen hart. In de wijk Smerdiek-West ontwikkelen Stadlander, Bouwgroep De Nijs-Soffers en de gemeente Tholen samen een groene en duurzame woonomgeving. Het project bestaat uit 33 appartementen, in de huur- en koopsector. De appartementen hebben een centrale ligging in het nieuwe park.

Dit is wonen in Smerdiek-West:

  • Gemoedelijke en rustige woonwijk in de smalstad Sint-Maartensdijk
  • Wijk in ontwikkeling met komst nieuwe brede school (inclusief kinderopvang en bibliotheek)
  • Wonen in een groene omgeving met komst van nieuw park als groen hart voor Sint-Maartensdijk
  • Op loopafstand van historisch centrum met twee supermarkten, winkels, dorpshuis, zwembad en natuurgebied De Pluimpot
  • Op fietsafstand van strand en duikplaatsen aan de Oosterschelde

De woningen

De 20 huurappartementen zijn bijzonder ruim opgezet. Ze hebben een grote woonkamer, met toegang tot het balkon. De woningen hebben daarnaast een open keuken, een apart gastentoilet, een badkamer met 2e toilet en 2 slaapkamers. Alle appartementen zijn zeer energiezuinig, gasloos en nultreden. Ze bieden daarmee 100% comfort.

Lage energielasten

Alle woningen zijn zeer energiezuinig. Ze worden daarvoor extra goed geïsoleerd. De woningen hebben geen gasaansluiting meer, maar worden voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat. Op het dak van het appartementengebouw komen zonnepanelen te liggen voor het opwekken van energie. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de energielasten laag blijven.

Woonomgeving

Smerdiek-West is een symphatieke en gemoedelijke wijk in het westen van Sint-Maartensdijk. Een wijk waar het gewoon goed wonen is. Want hier groeten de mensen elkaar nog op straat en vragen je buren hoe het met je gaat. En als je naar een van de vele winkels wandelt voor je boodschappen, ontmoet je altijd wel iemand. De kinderen kunnen straks lopend naar de nieuwe Brede School. Ook het zorgcentrum Maartenshof, het dorpshuis en het natuurgebied Pluimpot zijn altijd in de buurt.

Sinds 2018 werken Stadlander, Bouwgroep De Nijs-Soffers en de gemeente Tholen samen aan een fijne woonomgeving met moderne, energiezuinige en levensloopbestendige woningen. Zo blijft het ook in de toekomst goed wonen in Smerdiek-West.

Samenvatting

Status
Opgeleverd en verhuurd.

Opleverdatum
Maart 2024

Woningen
20 huurappartementen
13 koopappartementen

Straten:
Bloemenlaan, Frank van Borselenstraat

Verhuurbrochure
Bekijk hier de verhuurbrochure.

De koopwoningen worden aangeboden via Bouwgroep De Nijs-Soffers.

Lees voor