Verduurzamen

Stadlander werkt aan een toekomst waarin onze huurders volledig duurzaam kunnen wonen. Ieder jaar komen we dichterbij ons doel, maar we hebben tijd nodig om alle woningen aan te pakken.

arteum-ro-ZYu6P9-Glic-unsplash

Huurwoningen van Stadlander met een EFG-label worden in principe vóór 2029 verduurzaamd. Wanneer je woning wordt verduurzaamd weten we op dit moment nog niet. We verwachten hier medio 2023 meer over te kunnen vertellen.

Dat kun je heel makkelijk zelf opzoeken via energielabel.nl. Je hebt alleen je postcode en huisnummer nodig.

Als jouw huis is geïsoleerd vóór 2023 betaal je meestal een extra huurverhoging. We kijken dan naar de gemiddelde besparing op de energierekening als gevolg van de isolatie. Vanaf 2023 vragen we geen huurverhoging meer voor isolatiemaatregelen. Dat hebben alle woningcorporaties in Nederland met elkaar afgesproken.

Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kun je ze via de gebruikelijke weg aanvragen. Kijk hiervoor op deze pagina https://stadlander.nl/duurzaam/zonnepanelen/

Heb je al zonnepanelen en wil je er meer? Alleen van 3 naar 6 is mogelijk, meer niet.

Op dit moment is die mogelijkheid er nog niet. We onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit mogelijk te maken, ook voor de gemeenschappelijke ruimtes.

Hiervoor dien je een ZAV-aanvraag te doen. ZAV betekent Zelf Aangebrachte Verandering Als deze goedgekeurd wordt kun je op eigen kosten PVP-panelen aanbrengen.

Lees voor