Wijkpagina –  Fort-Zeekant

Fort-Zeekant

Fort-Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam.

CKF_Stadlander_BoZ_Fort-Zeekant_Borgvliet-

Onze mensen in de wijk

Nieuws

Kijkdag Archeologie: de rijke historie van de plek van de Scheldeflat
Kijkdag Archeologie: de rijke historie van de plek van de Scheldeflat
17 juni 2024 - Nu de Scheldeflat in Fort-Zeekant gesloopt is, gaat het archeologisch onderzoek verder. In de zomer van 2023 werden hier al sporen uit de vroege Middeleeuwen gevonden. De komende weken wordt verder gezocht naar sporen uit het verleden. Tijdens de Kijkdag Archeologie op vrijdag 14 juni konden omwonenden en geïnteresseerden zelf een kijkje komen nemen.

Lees verder


Nieuwbouw op de plek van de Scheldeflat: "Ik kan niet wachten tot het klaar is!"
Nieuwbouw op de plek van de Scheldeflat: "Ik kan niet wachten tot het klaar is!"
7 juni 2024 - Op dinsdag 4 juni maakte de wijk Fort-Zeekant kennis met de nieuwbouw van Schelde Buren. De nieuwbouw komt op de plaats van de Scheldeflat; het icoon dat zo lang het beeld van onze wijk domineerde. De wijkbewoners kijken nu al uit naar de nieuwbouw: "Ik zou hier best willen wonen!"

Lees verder


Nieuw leven voor materialen uit de Scheldeflat
Nieuw leven voor materialen uit de Scheldeflat
16 februari 2024 - De Scheldeflat is inmiddels uit het straatbeeld van Fort-Zeekant verdwenen. Maar dat betekent niet het einde van de materialen, waaruit de flat was opgebouwd. Heel veel van wat uit de flat komt, begint aan een tweede leven.

Lees verder


Projecten in Fort-Zeekant

Schelde Buren, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Op de plek waar de Scheldeflat en de woningen aan de IJssellaan stonden, komen 121 nieuwe woningen. Dit zijn appartementen en een aantal eengezinswoningen.

Meer details

Scheldeflat, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Na meer dan een halve eeuw verdwijnt de Scheldeflat uit Fort-Zeekant. De voormalige serviceflat maakt deel uit van het masterplan Scheldebalkon. De flat en de aanleunwoningen aan de IJssellaan worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw en een uitbreiding van het Park Belvédère.

Meer details

Stalenbrugstraat eo, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

De wijk Fort-Zeekant krijgt de komende jaren een nieuwe entree, ter hoogte van de Stalenbrugstraat. Hier maken 41 oude huurwoningen op termijn plaats voor nieuwbouw 41 tot 45 energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Meer details
Lees voor