Wijkpagina –  Fort-Zeekant

Fort-Zeekant

Fort-Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam.

CKF_Stadlander_BoZ_Fort-Zeekant_Borgvliet-

Onze mensen in de wijk

Nieuws

Stichting Struikroven maakt debuut in Bergen op Zoom: ‘We redden het groen bij de Scheldeflat’
Stichting Struikroven maakt debuut in Bergen op Zoom: ‘We redden het groen bij de Scheldeflat’
20 december 2022 - Het lijkt zo gewoon: bewoners van woonzorgcentrum Stuijvenburgh samen om de tafel om kerststukjes te maken. Een tafereeltje dat zo vlak voor Kerstmis vertrouwd aanvoelt. Toch is het op deze decembermiddag net even anders. Hier maakt Bergen op Zoom kennis met een nieuw fenomeen: struikroven!

Lees verder


Feest met Feestpiet in de wijken
Feest met Feestpiet in de wijken
17 november 2022 - Zaklopende kinderen, een uitbundige Feestpiet, blije ouders… De sfeer zit er woensdagmiddag 16 november goed in tijdens het bezoek van Stichting Sint Nicolaas aan de wijk Fort-Zeekant.

Lees verder


Fort-Zeekant verandert en bloeit op, wat blijft is The Tang Dynastie, de Chinees in de wijk
Fort-Zeekant verandert en bloeit op, wat blijft is The Tang Dynastie, de Chinees in de wijk
21 oktober 2022 - Veel verandert in Fort-Zeekant. Maar wat blijft is dat markante gebouw op de hoek Casper Fagellaan en Borgvlietsedreef. Een beetje onderkomen aan de buitenkant, maar de vriendelijkheid binnen doet dat snel vergeten. Welkom bij The Tang Dynastie, het Chinese restaurant waar de tijd een beetje heeft stilgestaan.

Lees verder


Projecten in Fort-Zeekant

Bergse Buren, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Bergse Buren, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant) Fort-Zeekant krijgt nieuwe Bergse Buren. Stadlander en ERA Contour werken samen aan de ontwikkeling van 114 woningen. Het gaat om verschillende typen huur- en koopwoningen. In dit nieuwe stukje Fort-Zeekant staat de verbinding tussen.

Meer details

Groot onderhoud Oranjebuurt, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

In de Oranjebuurt, in Fort-Zeekant (Bergen op Zoom), krijgen 106 woningen groot onderhoud. De woningen worden verduurzaamd en energiezuiniger gemaakt. Stadlander werkt hiervoor samen met Coen Hagendoorn Bouw. De werkzaamheden Het groot onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. De meeste werkzaamheden.

Meer details

Stalenbrugstraat eo, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

De wijk Fort-Zeekant krijgt de komende jaren een nieuwe entree, ter hoogte van de Stalenbrugstraat. Hier maken 41 oude huurwoningen op termijn plaats voor nieuwbouw 41 tot 45 energiezuinige nieuwbouwwoningen.

Meer details
Lees voor