Anthony Duyckstraat/Adriaen Pauwstraat, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Anthony Duyckstraat/Adriaen Pauwstraat, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Aan de Anthony Duyckstraat en Adriaen Pauwstraat stonden verouderde eengezinswoningen. Die zijn begin 2021 gesloopt, om plaats te maken voor 18 nieuwe woningen. Daarin is het duurzamer en comfortabeler wonen. Deze sloop en nieuwbouw maakt deel uit van de grote wijkvernieuwing van de wijk Fort Zeekant.

Eerder werden al woningen aan de Vechtstraat en Borgvlietsedreef vervangen door nieuwbouw. De nieuwe woningen zijn Nul-op-de-Meter en daarmee helemaal klaar voor de toekomst. De ontwikkeling draagt bij aan de leefbaarheid van Fort-Zeekant en het verjongen van ons woningbezit in de wijk.

Dit is wonen aan de Anthony Duyck- en Adriaen Pauwstraat:

 • Uniek MorgenWonen-concept
 • Lage energielasten dankzij het principe van Nul-op-de-Meter (NOM)
 • Centraal gelegen in een gemoedelijke wijk
 • Op loopafstand van basisscholen, stadspark Kijk in de Pot, het winkelcentrum aan het Oranjeplein en de voorzieningen aan de Boulevard

De woningen

Van niets naar een wind- en waterdichte woning in één dag. Dat is het unieke bouwconcept MorgenWonen van VolkerWessels. De woningen zijn in alle opzichten klaar voor morgen: ze zijn enorm duurzaam en milieubewust. Het grootste deel van de bouw wordt in de fabriek al voorbereid. Eenmaal op locatie is alleen de afwerking nog nodig. Dit vermindert het aantal vrachtwagenbewegingen en de overlast voor de buurt. Alle woningen zijn bovendien Nul-op-de-Meter (NOM) en dus erg energiezuinig.

De woningen bestaan uit twee woonlagen. Op de begane grond is de entree met toilet, een ruime woonkamer met aansluitend de keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een luxe badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel aanwezig. Een vaste trap brengt je naar de (berg)zolder.

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de zonnepanelen op de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Daarnaast zijn de woningen uitstekend geïsoleerd. Alle ramen bestaan uit drie lagen isolatieglas. De woningen zijn verder voorzien van een warmtepomp. Die haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat.

De omgeving

Fort-Zeekant is een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat. Een tikkeltje avontuurlijk is de oudste sociale wijk van Bergen op Zoom ook, zo vertellen de verhalen over oude tijden, toen rivier de Schelde nog tot aan de randen van de wijk kwam. Het water is nog steeds dichtbij. Vrije tijd kun je doorbrengen in recreatiegebied de Binnenschelde, maar bijvoorbeeld ook in stadspark Kijk in de Pot en op sportcomplex De Markiezaten. In de wijk zelf vind je een winkelcentrum met twee supermarkten, een goedlopend wijkcentrum en het speelpark Amaliapark. 

Samenvatting

Status
In uitvoering

Start verhuur
De verhuur start 3 juni 2021. De woningen worden geadverteerd op www.zuidwestwonen.nl. U moet ingeschreven zijn als woningzoekende op zuidwestwonen.nl.

De woningen komen niet allemaal tegelijk online:

 • Donderdag 3 juni 2021, 20.00u: 
  Adriaen Pauwstraat 2 t/m 12.
  Reageren op deze woningen kan tot zondag 6 juni 2021, 19.00 uur.
 • Zondag 6 juni 2021, 20.00 uur: 
  Anthony Duyckstraat 1 t/m 13.
  Reageren op deze woningen kan tot woensdag 9 juni 2021, 19.00u.
 • Woensdag 9 juni 2021, 20.00 uur:
  Anthony Duyckstraat  2 t/m 10.
  Reageren op deze woningen kan tot zaterdag 12 juni 2021, 19.00u.

Aantal woningen
18 eengezinswoningen (sociale huur)
Nul-op de-Meter, type MorgenWonen

Woningen aan de even kant van de Anthony Duyckstraat.
Woningen aan de oneven kant van de Anthony Duyckstraat. Dezelfde woningen komen in de Adriaen Pauwstraat (direct achter dit blokje woningen)
Op de voorgrond de Adriaen Pauwstraat. Hier is goed te zien dat de achterzijde van de daken volledig uit zonnepanelen bestaan.

Verhuurbrochure

Bekijk hier de verhuurbrochure van de woningen in de Adriaen Pauwstraat en Anthony Duyckstraat

Lees voor