Herontwikkeling locatie Meubelgigant

3 juli 2020

Stadlander en Hazenberg Bouw zijn beide eigenaar van de locatie Halsterseweg 265 in Bergen op Zoom. Deze locatie staat ook wel bekend als de voormalige Meubelgigant.

Begin 2023 is de oude Meubelgigant met bijbehorende loodsen gesloopt. Op het terrein staan nog enkele garages. Deze zijn eigendom van particulieren.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

Op het terrein groeit de plant Japanse Duizendknoop. Dit is een plant die van oorsprong niet hier vandaan komt. De plant groeit erg snel en kan daarbij zelfs gebouwen beschadigen. In het voorjaar van 2024 starten we met de bestrijding van de Japanse Duizendknoop.

De grond wordt hiervoor uitgegraven en 3x gezeefd. Een aantal kleine plekken bevriezen we. Dat doodt de wortels. De plantenresten worden afgevoerd door een erkend bedrijf. Na de bestrijding volgt nog een nazorgperiode van 1 jaar, om te voorkomen dat de plant toch weer terugkeert.

Plannen voor nieuwbouw

Stadlander en Hazenberg Bouw zien graag een nieuwe woonbuurt ontstaan op deze locatie. Hiervoor zijn in het verleden meerdere plannen ontwikkeld. Helaas bleken deze niet haalbaar. Nu de woningmarkt weer is aangetrokken, hebben we opnieuw de mogelijkheden voor een haalbaar plan onderzocht. Het plan bestaat nu uit 16 koopwoningen. Ook komt er een verbinding voor fietsers en wandelaars tussen de Halsterseweg en de achterliggende Tuinwijk.

Stadlander en Hazenberg Bouw zijn met elkaar en met de gemeente Bergen op Zoom in gesprek om afspraken te maken over de nieuwbouw. Er is helaas nog geen planning bekend.

Lees voor