Wijkpagina – Gageldonk

Gageldonk

Gageldonk is de eerste naoorlogse wijk van Bergen op Zoom. De wijk strekt zich uit van het spoor tot aan de snelweg en wordt verder begrensd door de Rooseveltlaan en de Wouwestraatweg. In het midden vind je de groene long van het park Vijverberg. Het westelijk deel van de wijk – Gageldonk-West – maakt een enorme vernieuwing door. Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt dit deel om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving.

CKF_Stadlander_Gageldonk-0866

Onze mensen in de wijk

Nieuws

Terugblik brand in woongebouw Groeshof in Bergen op Zoom
Terugblik brand in woongebouw Groeshof in Bergen op Zoom
21 juli 2022 - Eergisteren (dinsdag 19 juli) kregen we rond 14.15 uur het nieuws dat er brand was bij een van de woningen.

Lees verder


Klussen in de wijk: 'Heerlijk dat ze mijn tuinhek doen'
Klussen in de wijk: 'Heerlijk dat ze mijn tuinhek doen'
27 juni 2022 - op deze zonnige woensdagochtend is bij Lenny Stoop uit de Ratelaarstraat alle twijfel weg. Haar tuinhekje wordt keurig in de..

Lees verder


Rikkert Hoffmann: ‘Je kunt Stadlander gewoon bellen, ik wist niet wat me overkwam’
Rikkert Hoffmann: ‘Je kunt Stadlander gewoon bellen, ik wist niet wat me overkwam’
29 april 2022 - Rikkert Hoffmann kan het niet aanzien dat zijn woonomgeving vervuilt. Daarom laat hij zijn handjes wapperen. Hij maakt schoon en..

Lees verder


Projecten in Gageldonk

Renovatie Piushof, Bergen op Zoom (Gageldonk-Centrum)

Woongebouw Piushof ligt in het centrumgebied van Gageldonk-West. Het gebouw krijgt een duurzame renovatie. Op de begane grond en eerste verdieping komt het Huis van de Wijk.

Meer details

Onderhoud & verduurzaming Populierbuurt

De Populierbuurt maakt deel uit van de wijkvernieuwing van Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Aan de Berkstraat en Meidoornlaan staan in totaal 40 duplexwoningen. Deze woningen worden opgeknapt en energiezuiniger.

Meer details

Centrum Gageldonk-West, Bergen op Zoom

Het Centrum van Gageldonk-West wordt de kers op de taart van de wijkvernieuwing. Het nieuwe centrum bestaat uit winkels, 2 supermarkten (Jumbo en Akmarkt), horeca en duurzame appartementen in een.

Meer details

Populierlaan, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Aan de Populierlaan in de wijk Gageldonk-West maken 48 oude huurwoningen plaats voor 36 nieuwe, energiezuinige woningen. Dit worden 18 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector. Hierdoor ontstaat.

Meer details

Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Wonen in het groen en aan het water. Dat is wat de nieuwe Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West straks te bieden heeft. Stadlander en Lithos bouw & ontwikkeling bouwen hier samen 131.

Meer details

Heiningen-flats, Gageldonk

Heiningen-flats, Gageldonk Er zijn drie flats aan de Heiningen in Bergen op Zoom. Op de voorgrond de blauwe flat, daarachter de groene en paarse flat. Elke flat heeft 120 appartementen..

Meer details
Lees voor