Wijkpagina – Gageldonk

Gageldonk

Gageldonk is de eerste naoorlogse wijk van Bergen op Zoom. De wijk strekt zich uit van het spoor tot aan de snelweg en wordt verder begrensd door de Rooseveltlaan en de Wouwestraatweg. In het midden vind je de groene long van het park Vijverberg. Het westelijk deel van de wijk – Gageldonk-West – maakt een enorme vernieuwing door. Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt dit deel om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving.

CKF_Stadlander_Gageldonk-0866

Onze mensen in de wijk

Nieuws

Huis van de Wijk & Hart van Gageldonk geopend: "Hier voel ik me thuis, goed om terug te zijn"
Huis van de Wijk & Hart van Gageldonk geopend: "Hier voel ik me thuis, goed om terug te zijn"
24 juni 2024 - Met een flitsend feest en een hartverwarmend wijkfestival zijn vrijdag 21 en zaterdag 22 juni het Huis van de Wijk in de Piushof en het nieuwe winkelcentrum Hart van Gageldonk. En dat hart klopt weer als nooit te voren: "Gageldonk was lang: in andere wijken is het gras groener. Kom nu eens in onze wijk kijken: het groene gras groeit híer!”

Lees verder


Lievenshovelaan loopt warm voor renovatie: "Het kan alleen maar beter worden"
Lievenshovelaan loopt warm voor renovatie: "Het kan alleen maar beter worden"
30 januari 2024 - Stadlander wil samen met Constructif 70 woningen in de Lievenshovelaan en omgeving (Gageldonk-Oost) renoveren. Voor Elma Suijkerbuijk gebeurt dat liever vandaag dan morgen. "Het kan alleen maar beter worden. En het wordt allemaal voor je gedaan!"

Lees verder


Wijkvernieuwing Gageldonk-West in finale fase: "De wijk wordt steeds completer"
Wijkvernieuwing Gageldonk-West in finale fase: "De wijk wordt steeds completer"
30 november 2023 - De wijkvernieuwing van Gageldonk-West in Bergen op Zoom zit in de finale fase. In de loop van 2024 zijn de meeste werkzaamheden zijn. Renovatie, nieuwbouw, het herinrichten van de openbare ruimte en tal van sociale activiteiten hebben de leefbaarheid van de wijk dan enorm vergroot. Samen met wijkbewoner Alex Pijnen en sociaal projectleider Arjen de Vries kijken we terug op de afgelopen jaren.

Lees verder


Projecten in Gageldonk

Gageldonk

Gageldonk-West

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk.

Meer details

Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Wonen in het groen en aan het water. Dat is wat de nieuwe Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West straks te bieden heeft. Stadlander en Lithos bouw & ontwikkeling bouwen hier samen 131 woningen.

Meer details

Populierlaan, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Aan de Populierlaan in de wijk Gageldonk-West maken 48 oude huurwoningen plaats voor 36 nieuwe, energiezuinige woningen. Dit worden 18 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector. Hierdoor ontstaat er in de wijk een fijne mix tussen koop en.

Meer details

Renovatie Piushof (Bergen op Zoom)

Woongebouw Piushof ligt in het centrumgebied van Gageldonk-West. Aan de overzijde wordt gebouwd aan een nieuw winkelcentrum met 2 supermarkten en verschillende winkels. De naastgelegen Heilig Hart Kerk is in beeld als gezondheidscentrum. En ook de Piushof ondergaat een flinke.

Meer details

Centrum Gageldonk-West, Bergen op Zoom

Het Centrum van Gageldonk-West wordt de kers op de taart van de wijkvernieuwing. Het nieuwe centrum bestaat uit winkels, 2 supermarkten (Jumbo en Avantage), horeca en duurzame appartementen in een mix van huur en koop. Stadlander biedt hier 56 sociale.

Meer details

Onderhoud & verduurzaming Populierbuurt

De Populierbuurt maakt deel uit van de wijkvernieuwing van Gageldonk-West in Bergen op Zoom. Aan de Berkstraat en Meidoornlaan staan in totaal 40 duplexwoningen. Deze woningen worden opgeknapt en energiezuiniger gemaakt. De werkzaamheden De woningen krijgen een grote onderhoudsbeurt. Het.

Meer details
Lees voor