Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Wonen in het groen en aan het water. Dat is wat de nieuwe Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West straks te bieden heeft. Stadlander en Lithos bouw & ontwikkeling bouwen hier samen 131 woningen. Het gaat om een mix van levensloopbestendige woningen, eengezinswoningen en appartementen. Er komen sociale huurwoningen, woningen in de vrije huursector en koopwoningen. Zo vinden verschillende doelgroepen straks samen hun thuis op de Vijverberg.

Dit is wonen in Vijverberg-Zuid:

  • Wonen in een groene, parkachtige omgeving
  • Op loopafstand van het nieuwe centrum met twee supermarkten, winkels, horeca, gezondheidscentrum en Huis van de Wijk
  • Duurzaam en milieubewust wonen, dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe en de circulaire nieuwbouw
  • Mix in verschillende type woningen voor verschillende prijsklassen

De woningen

De nieuwe Vijverberg-Zuid bestaat uit een mix van verschillende woningen:

Appartementen
De appartementen zijn ruim opgezet, met een grote woonkamer en zonnige balkons. De woningen hebben een open keuken, een toiletruimte, een badkamer en 1, 2 of slaapkamer(s). De appartementen zijn met een lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een berging. Deze vind je op de begane grond.

Eengezinswoningen
In deze woningen vind je de keuken en woonkamer op de begane grond. De 3 slaapkamers en badkamer zijn gelegen op de eerste verdieping. De woningen hebben ook een zolder, waar een extra slaapkamer mogelijk is.

Levensloopbestendige woningen
Een levensloopbestendige woning is geschikt voor mensen in alle levensfasen. Je vindt hier alle belangrijke functies, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en de hoofdslaapkamer, op de begane grond. De woningen hebben daarnaast nog 2 slaapkamers op de eerste verdieping.

Een parkachtige omgeving

De Vijverberg dankt haar naam aan de mooie grote vijver die langs de wijk loopt. Deze vijver is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Duitsers om Canadese tanks tegen te houden. Nu vormt de Vijverberg een oase van rust, waar het heerlijk wonen is. Het gebied krijgt met de herontwikkeling een nieuwe indeling. Het park van de Vijverberg wordt op drie punten doorgetrokken tot in de wijk. Ook worden enkele straten verlegd, om ruimte te geven aan de nieuwbouw.

Nul-op-de-Meter

Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Circulair bouwen

Circulair bouwen is een manier van bouwen waarbij zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden gebruikt. Deze nieuwe manier van bouwen gaat uit van de gedachte dat we de aarde niet te veel moeten uitputten. Veel traditionele bouwmaterialen worden nu nog gemaakt van grondstoffen die op den duur een keer op raken. Door materialen te hergebruiken belasten we onze aarde minder en helpen we ook nog eens de afvalberg te verkleinen.

Ook de sloop van de oude woningen op de Vijverberg-Zuid gebeurde zoveel mogelijk circulair. Bekijk de video.

Over Gageldonk-West

De wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom maakt een enorme verandering door. Sinds 2012 werken Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom samen aan de vernieuwing van de wijk. Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet, met brede lanen, veel groen en speelterreinen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Aan het Piusplein wordt gewerkt aan een nieuw centrum met twee supermarkten, winkels, horeca, een gezondheidscentrum en wijkcentrum.

Interesse?

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet je ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Maak je interesse kenbaar door het interesseformulier in te vullen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de start van de verhuur.

Samenvatting

Status:
in uitvoering (fase 1)

Opleverdatum:
Fase 1: 2022 (november)
Fase 2: 2023
Fase 3: 2024

Woningen:      
Fase 1:
10 huur eengezinswoningen (vrije sector)
15 huurappartementen (vrije sector)
22 koopappartementen

Fase 2:
12 huur levensloopwoningen (sociale sector)
6 huur eengezinswoningen (vrije sector)
22 koopappartementen

Fase 3:
12 huur eengezinswoningen (vrije sector of sociaal)
32 huurappartementen (sociale sector)

Straten:         
Waterleliestraat, Zonnedauwstraat, Anemoonstraat, Speenkruidstraat, Teunisbloemstraat

Beschikbaarheid:
De huurwoningen worden aangeboden via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat je ingeschreven bent bij Zuidwestwonen.nl om in aanmerking te komen voor de woningen.

De verhuur van de eerste fase (vrije sector) start in het voorjaar van 2022.

De koopwoningen worden aangeboden via www.opdevijverberg.nl .

Van oud naar nieuw

De Vijverberg-Zuid maakt een flinke verandering door. Bekijk hier welke woningen gesloopt worden en hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien.

Open de plattegrond

Lees voor