Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Vijverberg-Zuid, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Wonen in het groen en aan het water. Dat is wat de nieuwe Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West straks te bieden heeft. Stadlander en Lithos bouw & ontwikkeling bouwen hier samen 131 woningen. Het gaat om een mix van levensloopbestendige woningen, eengezinswoningen en appartementen. Er komen sociale huurwoningen, woningen in de vrije huursector en koopwoningen. Zo vinden verschillende doelgroepen straks samen hun thuis op de Vijverberg.

Dit is wonen in Vijverberg-Zuid:

  • Wonen in een groene, parkachtige omgeving
  • Op loopafstand van het nieuwe centrum met twee supermarkten, winkels, horeca, gezondheidscentrum en Huis van de Wijk
  • Duurzaam en milieubewust wonen, dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe en de circulaire nieuwbouw
  • Mix in verschillende type woningen voor verschillende prijsklassen

De woningen

De nieuwe Vijverberg-Zuid bestaat uit een mix van verschillende woningen:

Appartementen (fase 1) – verhuurd
De appartementen zijn ruim opgezet, met een grote woonkamer en zonnige balkons. De woningen hebben een open keuken, een toiletruimte, een badkamer en 1, 2 of slaapkamer(s). De appartementen zijn met een lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een berging. Deze vind je op de begane grond.

Eengezinswoningen (fase 1, 2 & 3) – verhuurd
In deze woningen vind je de keuken en woonkamer op de begane grond. De 3 slaapkamers en badkamer zijn gelegen op de eerste verdieping. De woningen hebben ook een zolder, waar een extra slaapkamer mogelijk is.

Levensloopbestendige woningen (fase 2) – verhuurd
Een levensloopbestendige woning is geschikt voor mensen in alle levensfasen. Je vindt hier alle belangrijke functies, zoals de keuken, woonkamer, badkamer en de hoofdslaapkamer, op de begane grond. De woningen hebben daarnaast nog 2 slaapkamers op de eerste verdieping.

Appartementen (fase 3)

Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met een balkon gericht op de ochtendzon, middagzon of avondzon. De woningen hebben een open keuken, een toiletruimte, een badkamer met 2e toilet en 2 slaapkamers. De appartementen met een lift bereikbaar. Bij ieder appartement hoort een berging. Deze vind je op de begane grond. 

Een parkachtige omgeving

De Vijverberg dankt haar naam aan de mooie grote vijver die langs de wijk loopt. Deze vijver is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Duitsers om Canadese tanks tegen te houden. Nu vormt de Vijverberg een oase van rust, waar het heerlijk wonen is. Het gebied krijgt met de herontwikkeling een nieuwe indeling. Het park van de Vijverberg wordt op drie punten doorgetrokken tot in de wijk. Ook worden enkele straten verlegd, om ruimte te geven aan de nieuwbouw.

Duurzaam wonen

Alle woningen zijn energiezuinig. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Circulair bouwen

Circulair bouwen is een manier van bouwen waarbij zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen worden gebruikt. Deze nieuwe manier van bouwen gaat uit van de gedachte dat we de aarde niet te veel moeten uitputten. Veel traditionele bouwmaterialen worden nu nog gemaakt van grondstoffen die op den duur een keer op raken. Door materialen te hergebruiken belasten we onze aarde minder en helpen we ook nog eens de afvalberg te verkleinen.

Ook de sloop van de oude woningen op de Vijverberg-Zuid gebeurde zoveel mogelijk circulair. Bekijk de video.

Over Gageldonk-West

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk. Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Op één van de vele schoolpleinen. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom. Meer informatie over Gageldonk-West vind je op www.wijmakendewijk.nl

Interesse?

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet je ingeschreven zijn bij Zuidwestwonen.nl. Maak je interesse kenbaar door het interesseformulier in te vullen. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de start van de verhuur.

Samenvatting

Status:
Fase 1: gereed (november 2022)
Fase 2: gereed (april-mei 2023)
Fase 3: eengezinswoningen gereed (januari 2024)
Fase 3: appartementen start bouw januari 2024, sleuteluitgifte begin 2025

Woningen:      

Fase 1 (Waterleliestraat):
10 huur eengezinswoningen (vrije sector) – alle woningen zijn verhuurd en opgeleverd
15 huurappartementen (vrije sector) – alle woningen zijn verhuurd en opgeleverd
22 koopappartementen

Fase 2 (Anemoonstraat / Zonnedauwstraat):
12 huur levensloopwoningen (sociale sector) – Zonnedauwstraat – alle woningen zijn verhuurd en opgeleverd
6 huur eengezinswoningen (vrije sector) – Anemoonstraat – alle woningen zijn verhuurd en opgeleverd
22 koopappartementen – Anemoonstraat

Beschikbaarheid:
De woningen van fase 1 en 2 zijn allemaal verhuurd of verkocht. De 12 eengezinswoningen aan de Teunisbloemstraat (fase 3) zijn ook verhuurd.

De 32 huurappartementen aan de Teunisbloemstraat worden medio 2024 aangeboden via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat je ingeschreven bent bij Zuidwestwonen.nl om in aanmerking te komen voor de woningen.

Op de hoogte blijven
Schrijf je hier in voor de digitale nieuwsbrief.

Verhuurbrochures:
12 levensloopwoningen Zonnedauwstraat (sociale huur)
6 eengezinswoningen Anemoonstraat (vrije sector huur)
12 eengezinswoningen Teunisbloemstraat (8x sociale en 4x vrije sector huur)

Nieuwsbrieven:
Fase 2 – nieuwsbrief juli 2022
Fase 2 – nieuwsbrief september 2022
Fase 2 – nieuwsbrief oktober 2022

Fase 3 – nieuwsbrief augustus 2023
Fase 3 – nieuwsbrief september 2023

Fase 1: huurappartementen (vrije sector)
Fase 1: eengezinswoningen (vrije sector)
Fase 2: levensloopbestendige woningen (sociale huur)
Fase 3: eengezinswoningen (sociale huur & vrije sector huur)
Fase 3: appartementen (sociale huur)

Van oud naar nieuw

De Vijverberg-Zuid maakt een flinke verandering door. Bekijk hier welke woningen gesloopt worden en hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien.

Open de plattegrond

Lees voor