Populierlaan, Bergen op Zoom (Gageldonk-West)

Aan de Populierlaan in de wijk Gageldonk-West maken 48 oude huurwoningen plaats voor 36 nieuwe, energiezuinige woningen. Dit worden 18 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector. Hierdoor ontstaat er in de wijk een fijne mix tussen koop en huur. Samen met De Kok Bouwgroep, Induco en P. Jansen Installatie Techniek B.V (allemaal uit Bergen op Zoom) gaan wij aan de slag.  

Dit is wonen op de Populierlaan

  • Wonen in een groene omgeving met het Piuspark en de Vijverberg-Zuid op loopafstand.
  • Op loopafstand van het nieuwe winkelcentrum met 2 supermarkten, winkels, horeca, Huis van de Wijk en gezondheidscentrum.  
  • Centraal gelegen met station op loopafstand en dichtbij uitvalswegen richting A58.
  • Wonen in een ondernemende wijk met veel speciaalzaken.
  • Ruim aanbod in onderwijs met 4 scholen, waarvan 2 basisscholen.
  • Wonen in een nieuwe duurzame en energiezuinige woning.

De woningen

De nieuwe woningen worden eengezinswoningen. Op de begane grond vind je de woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer. De zolder is bereikbaar met een vaste trap. Deze zolder biedt ruimte voor een eventuele extra slaapkamer en is voorzien van een dakraam. De woningen hebben een tuin van 9 meter diep.

Nul-op-de-Meter

Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dit wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Zo zijn de woningen erg goed geïsoleerd. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak die de energie voor de woning opwekken. Er is geen gasaansluiting meer, maar wel een warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dat wordt omgezet in warmte die gebruikt wordt om de woning te kunnen verwarmen en de woning van warm water te kunnen voorzien.

Werkzaamheden en planning

In februari 2021 is eerst gestart met de sloop van de huidige woningen. Dit was eind april 2021 klaar. Daarna is het terrein klaar gemaakt om daarop te bouwen. In oktober 2022 zijn we gestart met de bouw van de woningen. In november en december 2023 zijn alle woningen opgeleverd.

Over Gageldonk-West

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk. Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Op één van de vele schoolpleinen. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom. Meer informatie over Gageldonk-West vind je op www.wijmakendewijk.nl

Samenvatting

Status:
Gereed (december 2023)

Woningen:    
Totaal 36 eengezinswoningen
18 huurwoningen (vrije sector)
18 koopwoningen

Straat:
Populierlaan

Beschikbaarheid:
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Verhuurinformatie
Bekijk de woningplattegronden:
Type A & B
Type D
overzichtsplattegrond

Bekijk hier de verhuurbrochure.

Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief augustus 2022
Nieuwsbrief september 2022
Nieuwsbrief november 2022
Nieuwsbrief december 2022
Nieuwsbrief januari 2023 (start verhuur)

Lees voor