Centrum Gageldonk-West, Bergen op Zoom

Het Centrum van Gageldonk-West wordt de kers op de taart van de wijkvernieuwing. Het nieuwe centrum bestaat uit winkels, 2 supermarkten (Jumbo en Avantage), horeca en duurzame appartementen in een mix van huur en koop.

Stadlander biedt hier 56 sociale huurappartementen aan boven de supermarkten (gebouw “A”).

In de overige gebouwen (B en C) komen ook vrije sectorhuurwoningen en koopappartementen. De woningen in de gebouwen “B” en “C” worden verhuurd en verkocht door Helmig Makelaardij.

Aan de overzijde van de nieuwbouw vind je straks het Huis van de Wijk, dat dé ontmoetingsplek voor Gageldonk wordt. Ook komt er een gezondheidscentrum in de Heilig Hart Kerk en blijft de Action aan de Kastanjelaan behouden.

Dit is wonen in het Centrum van Gageldonk-West

  • Alles bij de hand: winkels, supermarkten, horeca, Huis van de Wijk en gezondheidscentrum
  • Centraal gelegen met station op loopafstand en dichtbij uitvalswegen richting A58
  • Ruime parkeergelegenheid voor de deur
  • Wonen in een ondernemende wijk met veel speciaalzaken
  • Ruim aanbod in onderwijs met 4 scholen, waarvan 2 basisscholen
  • Groene omgeving met Piuspark en de Vijverberg op loopafstand

Het nieuwe winkelcentrum

Het nieuwe centrum bestaat uit drie nieuwe gebouwen. Gebouw “A” biedt straks onderdak aan 2 supermarkten (Jumbo en Avantage). Daarboven komen 56 sociale huurappartementen. Deze appartementen worden aangeboden door Stadlander.

In gebouw “B” komen ook winkels, waaronder vishandel Kaviaar, restaurant Gaziantep Sofrasi, Kruidvat en het kwalitaria. Boven de winkels worden 24 huurappartementen in de vrije huursector gebouwd.

Gebouw “C” komt aan de Kastanjelaan en bestaat uit 15 koopappartementen.

In de directe omgeving vind je straks een Huis van de Wijk. Dit komt op de begane grond en eerste verdieping van de Piushof. Aan de achterzijde van de Piushof komt het Piuspark, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

De Heilige Hart-kerk wordt opnieuw ontwikkeld tot een gezondheidscentrum, met ruimte voor 2 huisartsen, een apotheek, fysiotherapeut, psycholoog, prikpost en andere zorgondernemers.

De Action aan de Kastanjelaan blijft ook voor de wijk behouden.

De woningen

De sociale huurappartementen van Stadlander bevinden zich in gebouw “A”, boven de supermarkten. De appartementen zijn levensloopbestendig en daardoor geschikt voor mensen in alle levensfasen en als je zorg nodig hebt. In het ontwerp is hier rekening mee gehouden: er zijn verlaagde drempels, antislip-tegels in de douchehoek en voldoende ruimte in gangen en woonruimtes om met een rollator of rolstoel te kunnen draaien.

Daktuin

Op het dak van de supermarkten komt een groene daktuin, waarin bewoners samen kunnen tuinieren of ontspannen. De woningen op de eerste verdieping hebben de daktuin voor de voordeur. Vanaf de galerij op de overige verdiepingen kijk je uit op de daktuin.

Over Gageldonk-West

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk. Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Op één van de vele schoolpleinen. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom. Meer informatie over Gageldonk-West vind je op www.wijmakendewijk.nl

Dromen Durven Doen in Gageldonk-West

Twee supermarkten, winkels, horeca, gezondheidszorg én een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het nieuwe Centrum van Gageldonk is straks één van de meest complete centrumgebieden van heel Bergen op Zoom. Het begon allemaal ooit als droom, maar wordt nu werkelijkheid! In de videoreeks Dromen Durven Doen nemen we je mee naar het nieuwe centrum.:

Samenvatting

Status:
Gereed (januari 2024)

Woningen: 
Totaal 95 appartementen:
– 56 sociale huurappartementen
(gebouw “A” – verhuur door Stadlander, via Zuidwestwonen.nl)
– 24 vrije sector huurappartementen
(gebouw “B” – verhuur door Helmig Makelaardij)
– 15 koopappartementen
(gebouw “C” – verkoop door Helmig Makelaardij)

Straten:
Piusplein, Berkenpad Kastanjelaan

Beschikbaarheid:
De sociale huurappartementen in gebouw “A” zijn allemaal verhuurd.

De huurappartementen in de vrije sector en de koopappartementen (in de gebouwen “B” en “C”) worden aangeboden door Helmig Makelaardij.

De winkelruimten van de gebouwen “A” en “B” worden verhuurd door Rialto Vastgoedontwikkeling.

Verhuurinformatie
Woningplattegrond type A
Woningplattegrond type B
Woningplattegrond type C
Woningplattegrond type D
Woningplattegrond type E

Bekijk hier de verhuurbrochure.

Nieuwsbrieven
Nieuwsbrief januari 2023
Nieuwsbrief februari 2023
Nieuwsbrief april 2023

Het nieuwe plein met links de supermarkt en de sociale huur-appartementen (gebouw “A”) en rechts gebouw “B” met vrije sectorhuur-appartementen
Het nieuwe winkelplein en de vrije sectorhuur-appartementen in gebouw “B”, gezien vanaf de Kastanjelaan
Gebouw “A”: sociale huur-appartementen
Gebouw “A”, gezien vanaf het Piusplein
Het centrumplan in vogelvlucht
Gebouw “B”: vrije sectorhuur-appartementen
Gebouw “C”: koopappartementen
Ligging van het woongebouw in het Centrumplan Gageldonk
Lees voor