Centrum Gageldonk-West, Bergen op Zoom

Het Centrum van Gageldonk-West wordt de kers op de taart van de wijkvernieuwing. Het nieuwe centrum bestaat uit winkels, 2 supermarkten (Jumbo en Akmarkt), horeca en duurzame appartementen in een mix van huur en koop.

Stadlander biedt hier 56 sociale huurappartementen aan boven de supermarkten (Blok A).

In de overige blokken (B en C) komen ook vrije sectorhuurwoningen en koopappartementen. De woningen in de blokken B en C worden verhuurd en verkocht door Helmig Makelaardij.

Aan de overzijde van de nieuwbouw vind je straks het Huis van de Wijk, dat dé ontmoetingsplek voor Gageldonk wordt. Ook komt er een gezondheidscentrum in de Heilig Hart Kerk en blijft de Action aan de Kastanjelaan behouden.

Dit is wonen in het Centrum van Gageldonk-West

  • Alles bij de hand: winkels, supermarkten, horeca, Huis van de Wijk en gezondheidscentrum
  • Centraal gelegen met station op loopafstand en dichtbij uitvalswegen richting A58
  • Ruime parkeergelegenheid voor de deur
  • Wonen in een ondernemende wijk met veel speciaalzaken
  • Ruim aanbod in onderwijs met 4 scholen, waarvan 2 basisscholen
  • Groene omgeving met Piuspark en de Vijverberg op loopafstand

Het nieuwe centrum

Het nieuwe centrum bestaat uit drie gebouwen. Blok A biedt straks onderdak aan 2 supermarkten (Jumbo en Akmarkt) en het restaurant Gaziantep Sofrasi. Daarboven komen 56 sociale huurappartementen. Deze appartementen worden aangeboden door Stadlander.

In Blok B komen ook winkels, waaronder vishandel Kaviaar en de Kruidvat. Boven de winkels worden 24 huurappartementen in de vrije huursector gebouwd.

Blok C bevindt zich aan de Kastanjelaan en bestaat uit 15 koopappartementen.

In de directe omgeving vind je straks een Huis van de Wijk in de Piushof en een gezondheidscentrum in de Heilig Hart Kerk. De Action aan de Kastanjelaan blijft ook voor de wijk behouden.

De woningen

De sociale huurappartementen van Stadlander bevinden zich in Blok A. Dit is ook het blok waarin de supermarkten Jumbo en Akmarkt en het restaurant Gaziantep Sofrasi zullen komen. De appartementen zijn levensloopbestendig en daardoor geschikt voor mensen in alle levensfasen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken en een ruim balkon. Verder zijn er nog 2 of 3 slaapkamers, een toiletruimte en een badkamer. De appartementen zijn bereikbaar met een trap en lift. De galerijen kijken uit op een groene daktuin, die boven die winkels wordt aangelegd.

Nul-op-de-Meter

Alle huurappartementen van Stadlander zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Over Gageldonk-West

Van een typische naoorlogse stadswijk schakelt Gageldonk-West om naar een hippe, levendige, duurzame en groene woonomgeving. De wijk heeft een ruime opzet met brede lanen, veel groen en speelterreinen. Van oudsher is Gageldonk-West een echte bruisende en ondernemende wijk. Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Op één van de vele schoolpleinen. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen. Het station en het centrum van Bergen op Zoom zijn op loopafstand. Met de auto ben je in 5 minuten op de snelweg A58 of in het bosrijke buitengebied van Bergen op Zoom. Meer informatie over Gageldonk-West vind je op www.wijmakendewijk.nl

Interesse?

De verhuur van de woningen verloopt via Zuidwestwonen.nl. Om te kunnen reageren op de woningen, moet je ingeschreven zijn als woningzoekende bij Zuidwestwonen.nl. Op Zuidwestwonen.nl vind je een interesseformulier. Als je dat invult, word je op de hoogte gehouden van de bouw en start van de verhuur.


Samenvatting

Status:
In voorbereiding
Nieuwbouw start in maart 2022

Opleverdatum:
Verwachte sleuteluitgifte: najaar 2023

Woningen: 
Totaal 95 appartementen:
– 56 sociale huurappartementen
(Blok A – verhuur door Stadlander, via Zuidwestwonen.nl)
– 24 vrije sector huurappartementen
(Blok B – verhuur door Helmig Makelaardij)
– 15 koopappartementen
(Blok C – verkoop door Helmig Makelaardij)

Straten:
Piusplein, Berkstraat, Kastanjelaan

Beschikbaarheid:
De sociale huurappartementen in Blok A worden aangeboden via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat je ingeschreven bent bij Zuidwestwonen.nl om te kunnen reageren op deze sociale huurappartementen.

De huurappartementen in de vrije sector en de koopappartementen (in Blok B en C) worden aangeboden door Helmig Makelaardij.

De winkelruimten van Blok A en B worden verhuurd door Rialto Vastgoedontwikkeling.

Het nieuwe plein met links de supermarkt en de sociale huur-appartementen (Blok A) en rechts Blok B met vrije sectorhuur-appartementen
Het nieuwe winkelplein en de vrije sectorhuur-appartementen in Blok B,
gezien vanaf de Kastanjelaan
Blok A: sociale huur-appartementen
Blok A, gezien vanaf het Piusplein
Het centrumplan in vogelvlucht
Blok B: vrije sectorhuur-appartementen
Blok C: koopappartementen
Lees voor