Schimmelpennincklaan / Van Slingelandtlaan, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)

Schimmelpennincklaan / Van Slingelandtlaan, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)


Met de realisatie van nieuwe woningen aan de Schimmelpennincklaan en Van Slingelandtlaan, zijn Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom begonnen met de volgende fase van de gezamenlijke stedelijke vernieuwing van de wijk. Gedateerde woningen maken plaats voor het wooncomfort van nu en voor de toekomst. Met name op het gebied van levensloopbestendigheid en energiezuinigheid. Aan de Schimmelpennincklaan verrijzen 10 levensloopbestendige Nul-op-de-Meter eengezinswoningen en aan de Van Slingelandltaan nog eens 4 Nul-op-de-Meter eengezinswoningen van het bouwconcept MorgenWonen van bouwpartner Volker Wessels.

Dit is wonen aan de Schimmelpennicklaan en van Slingelandtlaan: 

  • Uniek MorgenWonen-concept
  • Lage energielasten door zeer energiezuinige woning
  • Thuiskomen in een bestaande groene wijk
  • Op loopafstand van winkels en voorzieningen aan het Kompas of en het winkelcentrum aan de Antwerpsestraatweg

MorgenWonen-woningen

Van niets naar de oplevering van een wind-en waterdichte cascowoning in een dag. Dat kan met de innovatieve nieuwbouwstandaard MorgenWonen van Volker Wessels. Stadlander en Volker Wessels hebben het standaardmodel samen aangepast naar een levensloopbestendige variant. 

De woningen

De woningen zijn in alle opzichten gebouwd met het oog op morgen: flexibel in gebruik, buitengewoon duurzaam en milieubewust. 

Als bewoner van de Schimmelpennincklaan heeft u alle gemak op de begane grond. Het volledige woonprogramma bevindt zich op de begane grond. Hier vindt u een ruime woonkamer met open keuken, toilet, een lichte slaapkamer en de badkamer. Op de eerste verdieping beschikt u ook nog eens over twee slaapkamers. 

Op de begane grond van de Van Slingelandtlaan bevindt zich de entree met toilet, ruime woonkamer met aansluitend de keuken en aan tuinzijde voor het zitgedeelte. Op de verdieping is een overloop aanwezig, drie slaapkamers en een luxe badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel. Door middel van een vaste trap is de ruime zolder bereikbaar. 

Nul-op-de-Meter

De woningen zijn uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van driedaags isolatieglas. De woningen zijn verder voorzien van een duurzame warmtepomp die energie uit de buitenlucht haalt en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat. Ook zijn de woningen Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat de woningen ongeveer evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (o.b.v 2,5 personen) per jaar verbruikt. 

Alle woningen hebben een eigen achtertuin met een achterom en een berging. In de omgeving is voldoende parkeerplaats aanwezig waardoor dit een ideale woning is voor een gezin, met genoeg ruimte voor kinderen of kleinkinderen. En belangrijker nog: deze woning biedt u woonplezier voor nu én in de toekomst.

Schimmelpennincklaan / Van Slingelandtlaan, Bergen op Zoom (Fort-Zeekant)


Status                           
Gereed

Opleverdatum             
Schimmelpennincklaan: vierde kwartaal 2018
Van Slingelandtlaan: tweede kwartaal 2019

Aantal woningen:        
14 Nul-op-de-Meter eengezinswoningen (sociale huur)

Woningsoort:             
4 traditionele MorgenWonen-woningen type 5400. Dit zijn woningen met twee woonlagen en een kap en 10 levensloopbestendige MorgenWonen-woningen. Dit zijn woningen met een woonlaag en een kap.

Beschikbaarheid:        
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd en opgeleverd

Straten :                       
Schimmelpennincklaan, Van Slingelandtlaan

Over Fort-Zeekant

Fort-Zeekant is van oudsher een volkse en actieve buurt met een boeiend verleden. Maar ook met een blik gericht op de toekomst, waarin goed wonen bereikbaar is voor een breed publiek.

Ook nu gebeurt er veel in Fort-Zeekant. Met de Schimmelpennincklaan en Van Slingelandtlaan, zijn Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom begonnen met de volgende fase van de gezamenlijke stedelijke vernieuwing van de wijk.

Naar de wijk
Lees voor