Pareltjes Tour, Dag 3: ‘Al van jongs af aan iets voor een ander doen’

5 juli 2019

Stadlander gaat voor de tweede keer op Pareltjes Tour. Onze gebiedsbeheerders en –consulenten verrassen alle 250 vrijwilligers met een bedankje voor hun inzet in 2018. Woensdag waren onze parels op het eiland Tholen aan de beurt. Hieronder een impressie van dag drie van de Pareltjes Tour:

Veel gezichten

Dag drie van de pareltjes Tour startte woensdag in Annahof in Sint-Annaland. Een bijzonder gebouw met veel functies en veel gezichten. Niet alleen wonen hier zowel huurders als kopers, ook ‘woont‘ hier Anna – het symbool van de zorgcoöperatie Anna Zorgt. Alle bewoners hebben zich gebroederlijk verenigd in een bewonerscommissie, waarvan de leden een Parel Plantje krijgen. Een groen bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar. Van links naar rechts: de heren Roodenburg, Mosselman en De Wit, en de dames Hage en Trommel. Een speciaal  bedankje werd afgeleverd aan de echtgenote van de heer Verbaan, die helaas recent is overleden.

De fontein bijvullen

In Stavenisse is de heer Moerland vandaag het enige aanwezige pareltje. Maar daarom zijn de bloemen hem niet minder gegund! Hij houdt de tuin bij en zorgt voor het bijvullen van de fontein. Een taak die bij warm en winderig weer meerdere malen per week terugkomt. De heer Moerland doet het allemaal met liefde.

‘Ik weet niet beter’

In Maartenshof wacht een veel grotere delegatie pareltjes ons op, en toch zijn zij nog niet compleet! Arie van de Ree kon er vandaag niet bij zijn. De dames Hage en Scherpenisse, de heer De Moed, mevrouw Van der Hoek en de heer Van Gorsel (v.l.n.r.) poseren samen met gebiedsconsulent Anissa Azoul en gebiedsbeheerders Jan Bruijnzeel (links) en Rinus Hengstmengel (rechts). Voor mevrouw Van der Hoek was het een bijzonder jaar, omdat ze een tijdlang ziek is geweest. Maar gelukkig kan ze zich weer inzetten voor de bewoners, inclusief de bewoners van de gesloten afdeling waar ook haar man woont. Bijzonder? “Nee hoor, ik weet niet beter”, zegt ze. “Ik werk al van jongs af aan voor de Zonnebloem.” Maar met haar 83 lentes jong is het nu toch tijd om wat rustiger aan te doen.

Complimenten voor de bloemen

Op naar Scherpenisse, waar we drie leden van de bewonerscommissie kunnen bedanken: de heren Van Herpen en Kloet, en mevrouw Van Akkeren. Ons mandje Parel Plantjes krijgt gelukkig de goedkeuring van mevrouw Van Akkeren, die jarenlang met bloemen heeft gewerkt. Een compliment aan tuincentrum De Bonte uit Poortvliet is hier dus wel op zijn plaats!

Letterlijk in het zonnetje

In Tholen is inmiddels de zon doorgebroken. Dus kunnen in Dalemhof de heren Visser en Van de Velde, mevrouw De Waal en de heer Kruf ook letterlijk in het zonnetje worden gezet!

En ook in Vliethof kunnen de bloemen buiten in de zon worden overhandigd, in de mooi opgeknapte daktuin. Hier gaan Ben van der Stel, Bram de Groen, Herman Zeeman, Corrie Schot en Kees Boer met gebiedsbeheerder Rinus Hengstmengel en Brigitte Broijl (manager Gebied) op de foto. De bewonerscommissie is hier heel actief, vervangt regelmatig kapotte lampen of pakt andere kleine klusjes op!

In Buitenhof zijn de dames Ligtendag, Cleef en Rijstenbil aanwezig, evenals de heren Slager en Kot. Zij kunnen dus van gebiedsbeheerders Rob Copray en Rinus Hengstmengel hun mandje plantjes in ontvangst nemen.

Goed toeven in de Vossenkuil

De Pareltjestour eindigt woensdag in het atrium van de Vossenkuil in Oud-Vossemeer. De bewoners zijn hier erg actief. Twee jaar geleden namen zij het initiatief om een buitenterras aan te leggen. Maar ook in het atrium is het goed toeven en komen bewoners vaak samen. De laatste parel plantjes voor vandaag gaan naar de heren Bolier, Vroegop, Van de Zande en Vriesma. De bus is na onze laatste stop weer leeg, maar onze harten zijn vol van alle mooie pareltjes die we vandaag hebben ontmoet! Daarom kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: Pareltjes, BEDANKT!

Lees voor