‘Mensen zien het belang van een vernieuwd winkelcentrum in’

P4 Rialto Kees Schipper (Medium)

Rialto bouwt mee aan Gageldonk

Gageldonk mist anno nu een hart in de wijk, een plek waar men graag komt. Die conclusie trekt Rialto, de vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger die samen met Stadlander betrokken is bij de herontwikkeling van het nieuwe centrum. Rialto is specialist op het gebied van aantrekkelijke centrumgebieden. Kees Schipper, directeur van Rialto, licht zijn visie enthousiast toe.

Kees vindt het mooi dat Rialto samen met Stadlander een bijdrage mag leveren aan de vernieuwing van de wijk Gageldonk. Kees: “Toen we hier voor het eerst kwamen, merkten we dat iedereen toe is aan een vernieuwing van de voorzieningen. Naast Stadlander en de gemeente zijn dat ook de ondernemers en bewoners in de wijk. Dat maakt dat bijna alle neuzen al snel dezelfde kant op stonden.” We kiezen samen voor een goede mix van winkelen en wonen, maar ook maatschappelijke en medische voorzieningen.”


Drie blokken

Daarmee komt er heel wat in Gageldonk-West. De Gentiaan aan de zijde van het Piusplein wordt na de zomer in zijn geheel gesloopt. In plaats daarvan worden drie bouwblokken gerealiseerd. Twee daarvan krijgen op de begane grond winkels en op de verdiepingen appartementen. Het derde blok bestaat uit enkel appartementen.

Verder komen er twee supermarkten en diverse winkelformules. Enkele lokale ondernemers zullen zich in dit winkelcentrum vestigen. De appartementen worden een mix van sociale huur-, vrije sector huur- en koopappartementen. Door de structuur van het plan wordt het parkeren ook mooi verdeeld.

Bezoekers kunnen parkeren op het centrale plein. Bewoners zetten hun auto’s in de nieuwe ‘woonstraat’. Volgens Kees wordt het centrum veel meer dan het ooit was: een plek als hart van de wijk.

Enthousiast

“Wat ik ook leuk vind, is de AK Markt. De ondernemer hierachter is ambitieus en heeft zin in de nieuwe plannen met de wijk. Samen met de Jumbo en de kleinere winkels heeft het winkelcentrum een aantrekkelijk en compleet aanbod. Het is fijn om met zulke enthousiaste mensen te mogen werken aan de toekomst
van Gageldonk.”

Over Gageldonk-West

Gageldonk-West is altijd al een bruisende en ondernemende wijk geweest. Op elk moment van de dag is er volop leven. Bijvoorbeeld in één van de ambachtelijke winkels of in een gezellig theehuis. Op de hoek van de straat, waar mensen elkaar ontmoeten voor een praatje. Of in één van de speeltuinen of parken, waar jong en oud vrij kan bewegen.

Ook nu is de wijk volop in beweging. De gemeente Bergen op Zoom en Stadlander werken aan de vernieuwing van Gageldonk-West. Dat doen we samen met bewoners, ondernemers, bouwpartners en tal van organisaties. Via Wij Maken de Wijk brengen we alle initiatieven uit de wijk samen.

Lees voor