CKF_Stadlander_Vogelenzang-1853

Vogelenzang

In Vogelenzang werken Stadlander, PLUS Vastgoed en de gemeente Bergen op Zoom samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen we voor een gebied waar het fijn wonen, winkelen en ontmoeten is.

De plannen

In het plan is de aanleg van een dorpsplein, uitbreiding en vernieuwing van twee supermarkten en uitbreiding van parkeergelegenheid opgenomen. Daarnaast investeert Stadlander in het woonaanbod. We slopen oude woningen en bouwen er nieuwe voor terug. En we renoveren woningen en maken ze klaar voor de toekomst. 

Ontwikkelvisie voor Vogelenzang in Halsteren
Vlieg mee over de deelprojecten van Vogelenzang

Nieuwsbrieven

We houden de inwoners van Halsteren graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarom brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit.

Vogelenzang 1

Vogelenzang 2

Vogelenzang 3

Vogelenzang 4

Vogelenzang 5

Vogelenzang 6

Vogelenzang 7

Vogelenzang 8

Herontwikkeling Leeuwerik

De laatste ontwikkeling van de Vogelenzang is de Leeuwerik. In het ontwikkelplan van de Vogelenzang zou het gebouw deels gesloopt en gerenoveerd worden. De gesloopte delen zouden dan vervangen worden door nieuwbouw.

Er is intensief onderzocht of dit plan haalbaar is. Inmiddels is besloten om op deze prominente plek op het dorpsplein ruimte te maken voor een gehele nieuwbouw. Zo is de nieuwe Leeuwerik meteen klaar voor de toekomst en kan een goede invulling gegeven worden aan de duurzame ambitie van Stadlander: Levensloopbestendig wonen in een energiezuinige woning.

Nieuwbouw ’t Lindeke 

Aan ’t Lindeke zijn zeven levensloopbestendige woningen gebouwd. Dat betekent dat alle voorzieningen, zoals de badkamer, slaapkamer en keuken, op de begane grond te vinden zijn. De woningen zijn duurzaam: Nul-op-de-Meter. De zonnepanelen op het dak wekken evenveel energie op, als een doorsnee gezin (2,5 persoon) per jaar nodig heeft. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels van de nieuwbouw zijn in mei 2019 uitgedeeld.

Nieuwbouw Nachtegaal

Op de locatie van de Nachtegaal staat een nieuw appartementencomplex. In totaal zijn er vijftien woningen gebouwd. Deze appartementen zijn levensloopbestendig en Nul-op-de-Meter. De woningen zijn dus zeer energiezuinig. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels zijn in de zomer van 2019 uitgedeeld.

Merel 

Het appartementengebouw Merel is gerenoveerd. De buitenkant van het gebouw krijgt een nieuwe stijl, zodat het beter past bij het nieuwe plein. We hebben gezorgd voor meer wooncomfort voor de bewoners. We brachten energiebesparende voorzieningen aan. Er is ook een nieuwe voorziening gerealiseerd voor ‘daghoreca’ in de Merel, direct aan het plein. Hierin is de Huiskamer van Halsteren gevestigd.

Impressie van de vernieuwde Merel.

De werkzaamheden zijn in januari 2019 gestart. In de zomer van 2019 is de verbouwing klaar.

Kievit

Het gebouw de Kievit, met daarin supermarkt Albert Heijn, heeft een flinke opknapbeurt gekregen. De buitenkant van het hele gebouw is vernieuwd. Albert Heijn heeft ook de binnenkant van de winkel aangepakt. De supermarkt heeft nu twee nieuwe ingangen aan het plein.

Een impressie van de nieuwe Kievit, met daarin de Albert Heijn.

De werkzaamheden zijn in februari 2019 gestart. In de zomer van 2019 is het werk klaar.

De 6 woningen boven de supermarkt zijn inmiddels verkocht.

Dorpsplein

Het centrale plein in plan Vogelenzang is vernieuwd. Aannemersbedrijf Gebr. Oomen doet de herinrichting van het plein. Het plan voor dit nieuwe plein is door Gebr. Oomen samen met zusterbedrijf, ingenieursbureau Geo Infra, gemaakt. Ook is de parkeerplaats achter De Kievit vernieuwd, net als een aantal ontsluitingswegen in het gebied.

Het ontwerp van het nieuwe dorpsplein in plan Vogelenzang in Halsteren

Lezend Meisje

Het kunstwerk Lezend Meisje krijgt een plaats op het nieuwe dorpsplein. De gemeente haalde het beeld in 2013 weg uit de Dorpsstraat. Ze was bang dat bronsdieven het beeld wilden stelen. In 2017 werd het Lezend Meisje tijdelijk teruggeplaatst in ontmoetingscentrum De Wittenhorst. Bij de herinrichting van het nieuwe plein is het Meisje weer voor iedereen te zien.

Lees voor