CKF_Stadlander_Vogelenzang-1853

Vogelenzang

In Vogelenzang werken Stadlander, PLUS Vastgoed en de gemeente Bergen op Zoom samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen we voor een gebied waar het fijn wonen, winkelen en ontmoeten is.

De plannen

In het plan is de aanleg van een dorpsplein, uitbreiding en vernieuwing van twee supermarkten en uitbreiding van parkeergelegenheid opgenomen. Daarnaast investeert Stadlander in het woonaanbod. We slopen oude woningen en bouwen er nieuwe voor terug. En we renoveren woningen en maken ze klaar voor de toekomst. 

Ontwikkelvisie voor Vogelenzang in Halsteren
Vlieg mee over de deelprojecten van Vogelenzang

Nieuwsbrieven

We houden de inwoners van Halsteren graag op de hoogte van alle ontwikkelingen. Daarom brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit.

Vogelenzang 1

Vogelenzang 2

Vogelenzang 3

Vogelenzang 4

Vogelenzang 5

Vogelenzang 6

Vogelenzang 7

Nieuwbouw ’t Lindeke 

Aan ’t Lindeke komen zeven levensloopbestendige woningen. Dat betekent dat alle voorzieningen, zoals de badkamer, slaapkamer en keuken, op de begane grond te vinden zijn. De woningen zijn duurzaam: Nul-op-de-Meter. De zonnepanelen op het dak wekken evenveel energie op, als een doorsnee gezin (2,5 persoon) per jaar nodig heeft. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels van de nieuwbouw worden in mei 2019 uitgedeeld.

Nieuwbouw Nachtegaal

Op de locatie van de Nachtegaal komt een nieuw appartementencomplex. In totaal komen er vijftien woningen. Deze appartementen zijn levensloopbestendig en Nul-op-de-Meter. De woningen zijn dus zeer energiezuinig. De bouw is in 2018 gestart. De sleutels worden in de zomer van 2019 uitgedeeld.

Naar de nieuwbouw

Merel 

Het appartementengebouw Merel wordt gerenoveerd. De buitenkant van het gebouw krijgt een nieuwe stijl, zodat het beter past bij het nieuwe plein. We willen hier graag meer wooncomfort voor de bewoners. Dus brengen we energiebesparende voorzieningen aan. Er komt een nieuwe voorziening voor ‘daghoreca’ in de Merel, direct aan het plein.

Impressie van de vernieuwde Merel.

De werkzaamheden zijn in januari 2019 gestart. In de zomer van 2019 is de verbouwing klaar.

Kievit

Het gebouw de Kievit, met daarin supermarkt Albert Heijn, krijgt een flinke opknapbeurt. De buitenkant van het hele gebouw wordt vernieuwd. Albert Heijn knapt ook de binnenkant van de winkel op. De supermarkt krijgt twee nieuwe ingangen aan het plein.

Een impressie van de nieuwe Kievit, met daarin de Albert Heijn.

De werkzaamheden starten in februari. In de zomer van 2019 is het werk klaar.

De 6 woningen boven de supermarkt gaan in de verkoop. Meer informatie over deze koopwoningen vind je hier.

Leeuwerik

Het wooncomplex De Leeuwerik wordt gedeeltelijk gesloopt. Voor de 42 appartementen komen uiteindelijk ongeveer 51 nieuwe woningen terug.

Dorpsplein

Het centrale plein in plan Vogelenzang gaat op de schop! Aannemersbedrijf Gebr. Oomen doet de herinrichting van het plein. Het plan voor dit nieuwe plein wordt door Gebr. Oomen samen met zusterbedrijf, ingenieursbureau Geo Infra, gemaakt. Ook wordt de parkeerplaats achter De Kievit vernieuwd, net als een aantal ontsluitingswegen in het gebied.

Het ontwerp van het nieuwe dorpsplein in plan Vogelenzang in Halsteren

Lezend Meisje

Het kunstwerk Lezend Meisje krijgt een plaats op het nieuwe dorpsplein. De gemeente haalde het beeld in 2013 weg uit de Dorpsstraat. Ze was bang dat bronsdieven het beeld wilden stelen. In 2017 werd het Lezend Meisje tijdelijk teruggeplaatst in ontmoetingscentrum De Wittenhorst. Bij de herinrichting van het nieuwe plein is het Meisje weer voor iedereen te zien.

Lees voor